VIPs a la Sagrada Família

Ara torno d’un concert a la Sagrada Família. És una activitat dels “Amics del Temple“, i fan dos actes d’aquests a l’any.

IMG_0023

És on he fet aquesta foto, i quan vaig fer aquestes altres.

Però avui m’he adonat d’una cosa: Hi havia zona VIP. I m’ha emprenyat molt, la veritat.

Joan Rigol (ex-president del Parlament de Catalunya i actual President Delegat de la fundació constructora) ens ha fet un breu parlament on -si no ho ha dit aquest cop ho ha dit en altres-, ens ha explicat que si la Sagrada Família és l’esforç d’un poble, i algunes coses més sobre l’esforç coŀlectiu i la gesta del poble que construeix un temple únic al món.

I el Lluís Martínez Sistach (arquebisbe i president nat de la fundació) ens ha explicat que si la religió, que si el patronat, que si ell va a totes les reunions, que si la façana del naixement. I alguna cosa ha dit que sonava a la comunió entre tots, el projecte comú, i altres idees cristianes que sonen bé.

I els que estàvem escoltant tot això: entràvem per dues portes diferents, i hem sortit i hem pres “un refrigeri” en llocs diferents. Ells sota sostre i nosaltres a la pluja. Al sortir hi havia un delicat cordó que impedia barrejar-nos.

Estic molt emprenyat que hagin convertit la Sagrada Família en un lloc amb VIPs. Tanta fundació, tantes “captes”, tanta religió, tan Déu fet home, tanta martingala, i al final a la Sagrada Família hi ha dos tipus de persones: els VIPs, i el poble.

Els VIPs ja tenien el Palau de la Música i el Liceu, per què treuen el cap a la Sagrada Família?

A la Sagrada Família no n’hi ha d’haver de VIPs.

La Sagrada Família es defineix com a temple expiatori des del seu naixement el 1882. Això vol dir que la construcció del temple s’ha finançat majoritàriament amb els donatius i les aportacions de milers de persones al llarg d’aquests anys.
Per continuar amb aquest projecte és fonamental el vostre ajut, sense el qual res no seria possible. Us animen, doncs, a participar-hi.
Qualsevol contribució, per petita que sigui, amplificarà la grandesa d’aquest temple.
Moltes gràcies.

Això és el que diu a la web de la Sagrada Família a l’apartat “Donatius”.

4 thoughts on “VIPs a la Sagrada Família

  1. els capellans sempre han sigut els VIP de les esglésies, ja que sempre es posen en aquella zona més elevada oi? exactament el mateix que a les discoteques 😀

  2. una cosa són els vips, i l’altre els dj 😛

    (per si no s’entén dir que els capellans no són vips sinó que són els djs de l’esglesia)

  3. Pingback: nunca nueve » Valori la Sagrada Família de l’u al deu

  4. Pingback: mai9è aniversari | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *