Pirates assaltant Amazon

Amazon Fights Piracy Tool, Creators Call It a Parody

Aquesta situació és boníssima. Tenim que uns de no sé on han fet una extensió (fent servir codi d’altres) que tot el que fa és posar un enllaç a les pàgines d’Amazon quan el producte que estàs mirant coincideix amb algun torrent penjat a The Pirate Bay.

L’aplicació pràctica d’aquesta extensió tendeix a zero perquè -per començar- te l’has d’instaŀlar. I si te l’instaŀles i tens interès en no-comprar productes, ja em diràs què fas a les pàgines d’Amazon.

Dit això, les conseqüències són boníssimes.

Els creadors, que tot el que han fet és agafar un script Greasemonkey d’algú altre i aplicar-lo a Amazon (tal com diu un comentari a Slashdot), han rebut amenaces legals d’Amazon i l’han retirat.

Evidentment l’han retirat d’allà on estava i ha aparegut a mil altres llocs, The Pirate Bay inclòs.

Com diu un altre comentari a Slashdot: hi ha mil altres scripts greasemonkey per fer coses semblants.

Tots sabem que tot relacionat amb no pagar és ilegal. I tots sabem que realment és ilegal qualsevol cosa que et permeti no pagar per coses que hauries de pagar.

Tot això està molt clar.

Tots sabem que no hauria d’existir The Pirate Bay, ni els MP3, ni res. I si un amic vol escoltar la teva música, que vagi i la compri.

Tots sabem que piratejar destrueix llocs de treball. Feines com les que tindria el transportista de CDs en portar-me tot el que sigui que jo vull a casa meva.

Però quin delicte han comès aquells que han agafat codi d’algú altre (per mi això és molt revelador) i han fet una extensió que quan veu que estàs a la pàgina de “Supergrass – In It For The Money”, mira si hi ha alguna cosa amb el mateix nom a The Pirate Bay?

El nostre sistema legal està trencat.

El nostre sistema legal no és d’igualtat. La intenció hi era. Els temps han canviat. La tecnologia ha canviat la realitat. Els resultats són que Amazon té infinits diners per tirar-te a sobre un exèrcit d’advocats. “O fas el que nosaltres volem, o patiràs el pes de la llei”. Aquest és el comportament de les màfies.

Les intencions d’Amazon són bones: protegir el seu negoci. Però el joc ha canviat. Amazon també va canviar el joc venent llibres per internet. Però el joc ha tornat a canviar. Amazon ha intentat adaptar-se al nou joc que va començar a jugar iTunes també venent MP3. Però el joc el va canviar Napster.

Microsoft s’ha fet millonari perquè ha permès (i entès) la pirateria. Feia pagar a les empreses i tenia als pirates com a evangelitzadors dels seus productes.

Apple tot el que sap fer és productes de color blanc, i lligar-te de mans i peus. Per més MP3 que vengui Steve Jobs, no serà capaç de crear una nova realitat. El que és capaç de crear és el seu club selecte. Els que tallarem el coll a la burgesia blanca estem a The Pirate Bay.* 😈

Ara que acabo d’escriure: no sabia que tingués tantes idees.

Aquest és el comentari de Slashdot que m’ha motivat a posar-ho al bloc:

Great, now /. is guilty of conspiracy to copyright infringement by offering a link to a web page offering a link to a .torrent file offering links to trackers offering addresses of people that offer to share an application that offers links to web pages offering links to torrents offering links to trackers offering addresses of people that offer to share copyrighted content with you.

Per si costa d’entendre el paràgraf (que costa), he posat en negreta la paraula ‘application’ per indicar quan està parlant de l’extensió que ha causat l’enrenou.

Espero que jo no sigui culpable d’enaltiment del piratisme. 🙄

* Es podria adduir que Apple també permet i entent la pirateria perquè pots posar MP3 als seus iPods.

5 thoughts on “Pirates assaltant Amazon

  1. Tallar el cap? A la burgesia? On s’ha de signar? Jo vaig més enllà i considero que la cultura ha de ser gratuïta perquè cap ésser humà ha de posar impediments a un altre per a tenir accés a allò que el fa créixer. Idealista?

  2. moz, jo no vaig més enllà perquè no crec que la cultura hagi de ser gratuïta. És més, vaig més enllà i afirmo que aquest bloc hauria de ser de pagament. :p

  3. Pingback: nunca nueve » wi-fi gratis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *