llegint amb llum xinès

IMG_7196

Això que tenim aquí són dos llums fabricats a la Xina. El primer de marca Energizer comprat al MediaMarkt per 14,95€. El segon de marca KDE el vaig comprar al típic “basar xinès” pel mòdic preu de 1,80€.

Són exactament iguals.

Només hi ha tres diferències: l’Energizer té la pinça més gran i fa més força. La llum de l’Energizer és groga i iŀlumina més que la blavosa de l’altre. I la part flexible del barat és mig centímetre més curt.

Estarem d’acord que alguna cosa de l’economia mundial no funciona bé.

Aquí vaig escriure sobre el fet de pagar bastant més per una mateixa cosa. I aquí sobre xina. I sobretot té a veure amb el que s’ha de fer per refundar el capitalisme.

11 thoughts on “llegint amb llum xinès

 1. Posaria els dits a l’endoll que l’energizer també es fet a xina.
  Tothom sap que Xina s’ha enriquit gràcies a rebentar preus fent treballar als xinesos en condicions precaries, 12 hores al dia, etc.
  Als basars xinesos hi arriben moltes coses de molt dubtosa qualitat, aqui que se’t fongui el llum en dues setmanes no es problema, pero fa poc sortia a la tele les joguines perilloses per la canalla que havien requisat, caixes i caixes.
  Aqui el dilema moral que tinc es si comprant barat no estás fomentant productes de baixa qualitat, condicions laborals precaries, fabriques il·legals que tiren la brossa al riu, etc. La maleida gràcia es que a vegades comprant productes cars de marca també ho fas… quin món.

 2. ei ebel, el primer que dic és que els dos estan fabricats a Xina 😛

  el dilema no és això de fomentar coses lletges, el dilema és què passa que les empreses occidentals fabricant allà ens cobren tan car. El dilema és què és innovació (perquè els 15€ d’Energizer paguen l’occidental que s’ha enginyat el producte, però els 2€ xinesos només paguen el producte copiat).

 3. Suposo que els llums són LED, no? Els tons càlids (grocs) són més dificils d’aconseguir que els tons freds (blaus). La dificultat de la fabricació del LED (Light Emission Diode) està en la soldadura, i és molt més fàcil fabricar LEDs de tons freds que de tons calents. El més fàcil és que els plastic (lupa) del LEDs siguin de colors, doncs aixins s’eviten problemes de qualitat de tons, i és per aixo que van començar a triomfar en ordinadors i senyalitzadors d’aparells electrics.
  Els tons fred (blaus) són bons per veure de lluny, dons no fan tant contrastos. Molts cotxes en el llums de davant tenen tons blaus, que canvien els colors de les coses, pero es prioritza veure de lluny. Aquest to blau per llegir o en una casa no és correcte, doncs és lleig, depriment, i cansat. Per llegir no és bo. I per exemple per maquillar-se és un desastre. Les dones poden sortir al carrer pintades com a lloros sense adonar-se…
  Els tons calids són els que es recomanen a les llars, doncs són més agraits, més comodes, però també dificils de fabricar.
  Blau = barato, xines.
  Groc = qualitat, car, xines amb “profe” occidental.

  Els xinesos han fet molt mal en el mon del LED, que esta molt desprestigiat (en la llum de la llar), doncs ells feien sempre uns leds més economics, i la gent no tenia en compte els tons…

  M’agrada el teu bloc, és divertit.

 4. Pingback: nunca nueve » Jon Stewart i Arianna Huffington

 5. Pots llegir amb el to fred (blau), pero és més agradable el to calid (groc). Als teus ulls no els hi passarà res, tranquil.

 6. Doncs si et digues el preu del llum aquí a la Xina… quedaries bocabadat!
  Només vull oferir un contrapunt.
  Aquí a la Xina es fan coses de qualitat: totes les grans marques fabriquen aquí amb productes d’alta gama, perquè saben que aquí hi trobaran qualitat. El que passa és que els consumidors volen coses bones, boniques i barates i llavors els xinesos, més llestos que ningú, també es llancen a la piscina i fan les coses barates. Així tenen tot el mercat! El car i el barat!!!
  Sobre les condicions de treball, millor en parlem un altre dia. És complicat perquè segurament a la Xina encara li falta molt per posar-se al dia, però per altra banda us puc assegurar que he estat en fàbriques on es respecten les condicions del treballador. I que la nova llei laboral xinesa del 2007 és super pro-treballador.

 7. Pingback: nunca nueve » calibrant el monitor

 8. Pingback: nunca nueve » SanDisk SDHC 32GB Extreme 30MB/s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *