refundar el capitalisme nou

Com haureu vist als diaris no m’han convidat a la Festa de la Democràcia per la Refundació del Catalanisme Capitalisme.

Així doncs, posaré en aquest petit espai dues idees que s’han d’atacar.

Hem de posar ordre en el tema de la pirateria. Aquesta guerra de mitja població protegint productes i l’altre mig intentant trencar-les no va enlloc. Deixem de donar ales a The Pirate Bay i fem unes lleis que permetin copiar amunt i avall i que els creadors segueixin creant. (veure Monty Pyton)

Segona idea. Com a societat hem de tornar a començar de nou en el tema de la burocràcia. En dic burocràcia perquè així capteu directament la idea, però no és ben bé burocràcia. És la immensitat de coneixements que anem acumulant que fa que tot sigui cada cop tan hiper-díficil d’assumir que impedeix la normal circulació de productes i el funcionament de tot en general. Veure l’escrit titulat
la burocràcia social del local llogat per captar la idea. I penso també que la crisi de les subprime no hauria estat tal cosa si els productes derivats financers no fossin exactament aquesta hiper-complicació de la que parlo.

Per mi també aquesta complicació també té relació amb allò de craquejar wlans i adonar-se que estem posant línies de telèfon i routers per tot arreu que, a més, tampoc et serveixen per tenir internet quan no estàs a casa i per tenir-ne en l’ordinador portàtil ara has de pagar un altre modem que es connectarà a les torres de telèfons mòbils. Com a societat això és una feinada increïble, sense resultats, i mal pensada si tens en ment que realment vivim *en* societat.

Jo crec que si arreglem aquestes dues coses tot anirà millor.

Observeu que en cap cas he parlat ni de liquiditat, ni bancs, ni industria, ni globalització, ni altres mandangues mediàtiques.

One thought on “refundar el capitalisme nou

  1. I per això no et fan cas, cal parlar de liquiditat, bancs, indústria, globalització i mandangues mediàtiques. Per alguna cosa són mediàtiques.

    I per cert, que hi han moltes coses que es poden fer per a que el món sigui millor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *