la burocràcia social del local llogat

Em fa gràcia explicar la cadena d’esdeveniments d’algú que ha llogat un local i s’ha trobat que el veí li ha tapat el “respiradero” d’alguna habitació:

 1. el llogater s’adona que l’hi han tapat, i li diu al veí que l’arregli, i el veí (suposo) passa olímpicament
 2. el llogater envia un fax a l’administrador del pis de lloguer
 3. l’administrador li envia un fax a l’administrador de la comunitat de veïns i un altre al propietari
 4. el propietari (o qui representi la propietat) ha d’anar a veure si realment ha passat el que diu el llogater

I a partir d’aquí es poden anar complicant les coses fins a tenir molta gent entretinguda: el llogater, el propietari, l’administrador del lloguer, l’administrador de la finca (amb tots els veïns implicats també), el veí en qüestió, l’advocat del propietari, l’advocat de la comunitat, el del veí, el jutge, el tècnic del jutge (perquè el jutge tampoc sabrà què cony li ha passat al “respiradero”).

I ara us seré molt sincer i us dic que tampoc hi ha tanta diferència en resoldre els conflictes amb un duel. Com a mínim acabaríem abans.

I ara més seriosament: Si no saps els intringulis de com procedir estàs en pitjor situació que si anessis a un duel desarmat. I això és el que passa normalment perquè tampoc podem saber-ho tot.

I al pròxim que em vingui amb allò tan mal pensat que hauríem de superar la “societat de la informació” i fer la “societat del coneixament”, li fotré una cleca per viure tan desinformat i amb tan poc coneixement.

Reclamo el meu dret a no saber res i que funcioni tot com toca.

Vull la mateixa relació que amb l’escalfador d’aigua: ell escalfa l’aigua, i jo em dutxo.

2 thoughts on “la burocràcia social del local llogat

 1. T’entenc perfectament.
  Aquí a la Xina cada petita cosa de la casa es pot convertir en una odissea perquè no saps si qui arregla allò és un lampista o qui o què és l’encarregat d’arreglar cada part. Si decideixes que la solució és el lampista llavors vénen tota una sèrie de preguntes més: com es diu lampista en xinès? hi ha lampistes a la Xina? Com es troba un lampista? en una guia telefònica escrita en xinès?…
  I és que aquí tot es classifica segons el seu ordre de les coses. I cada pregunta et porta a una nova clasificació, que et porta a una altra pregunta amb una nova clasificació…

  Però jo tinc sort perquè el meu propietari m’ho soluciona tot tot i tot! ;-P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *