interfono: telefono

Ara m’acaben de trucar a l’interfolie (firefox no m’accepta ‘interfono’). Eren els de “el telefono”.

En veritat eren uns agents comercials que et venen que passar-se a Jazztel és tan més millor que estar a Telefonica perquè és més barat, perquè l’adsl és de més velocitat, perquè les trucades són gratis, perquè la quota de línia és més barata, perquè.

I és veritat.

Però el que pensa el cúmul de la gent és que venen uns a vendre’t la moto i tralarí, tralarà.

Jo vaig estar a punt de treballar, farà uns anys, per fer el mateix però per una altra empresa. El producte que oferien també era millor que Telefónica, però la manera d’enfocar la feina era amb tècniques subreptícies.

I és que sinó els aconsegueixes vendre la moto, el client no pica, ni firma. Si els expliques que simplement és més barat, no firmen. Encara dura allò que no es venen duros a quatre pessetes. Qui ho diria que hem canviat de segle. Qui creia en el progrés?

Quant val que vingui una persona a casa a oferir-te productes millors que els que tens?

Jo, que havia estat a punt de treballar fent canviar a gent de companyia, quan van venir a casa meva: vaig firmar. I vaig pagar menys per les trucades de telèfon. I la venedora estava molt sorpresa que hagués firmat. A ella li pagaven 6€ per contracte firmat. I a mi em descomptaven prou perquè presentada l’opció de fer-ho, ho fes. Tampoc hagués anat a una botiga per donar-me d’alta.

Si dels indis tenia clar que no podien fer negoci de certes maneres, de nosaltres veig que això també mostra que no en sabem fer. Mentrestant podem seguir queixant-nos del monopoli de Telefonica.

En el fons aquest és un problema d’inseguretat jurídica. Tornant a Hernando de Soto: El sistema de propietat formal garanteix que quan vas al notari aquell paper realment fa que estiguis comprant tal pis. I en el cas que ens ocupa: ve un venedor, et diu que tal cosa té tal preu, i tu no te’l creus. Per acabar de veure l’exemple: a un país en desenvolupament pot venir algú dir-te que et ven tal terreny i tu no tenir cap garantia que tal terreny sigui realment seu, per més papers que porti.

[editat] Per si algú hi veu relació, aquí va un enllaç de com el Regne Unit ha multat a Apple per fer un anunci enganyós.

6 thoughts on “interfono: telefono

 1. el publema, almenys en el meu cas, és que he sentit tanta gent queixar-se que s’han quedat sense telf o inet durant uns dies que em fa molt de pal canviar-me.

  Però bé, d’aquest any no passa que em canvïi a una d’aquestes “multifuncions” i així deixar de rebre una factura diferent per cada cosa.

  Alguna recomanació??

 2. jo vaig provar Orange, i el preu estava bé, però la velocitat de pujada no era pel que pagaves (a un amic si que li anava bé), jaszztel em va força bé, és més car, però en velocitats compleixen més.

  i si et passes a jazztel a través de The Phone House podràs estalviar-te 200€ comprant un portàtil a canvi d’una permanència de 18 mesos.

 3. Doncs a mi m’acaben de trucar de Orange-France Telecom, per oferir-me internet 3Mb + trucades a fixes gratis + 1000 minuts de trucades internacionals cada no sé quant, per 32,95€+IVA al mes. Orange s’encarrega de donar-te de baixa el fixe i ADSL de Telefònica (excepte la línia). Jo he pensat: a fregir espàrrecs el Duo que em costa 44,90. Lo fort del cas és que el contracte es formalitza PER TELÈFON i sense tenir cap constància escrita de les condicions (te les envíen per correu postal més tard). Inicialment he acceptat, doncs els comercials m’han mentit i ocultat informacions molt importants.

  Després d’haver trucat JO a Orange per conèixer les autèntiques condicions de formalització i del contracte en si, els he demanat que anul·lessin el procés, que em quedava amb Telefònica:

  M’havíen enganyat dient-me que la segona i definitiva confirmació del contracte era per escrit, i que si jo no signava no passava absolutament res. Això és mentida. Havent donat les meves dades per telèfon i gravat la meva veu, ells ja formalitzen el contracte. La carta que t’envien a casa amb les condicions és només informativa. Això ho he sabut posteriorment quan he trucat per consultar-los i, per la meva sorpresa, m’ha dit la jo ja tenía contractat el servei amb Orange.

  Tampoc m’han informat prèviament de que hi ha un periode de permanència de 12 mesos, durant els quals et cobraràn un recàrrec si et dones de baixa. Tot això no ho he sabut fins després, quan he trucat jo al servei d’atenció al client. El periode de prova diuen que és d’un mes, i després de rebre la carta només tens una setmana per fer no sé què… m’ha semblat enganyós tot plegat.

  Evidentment sense les condicions per escrit, no contractaré mai res.

 4. Benet, aquesta seria la sensació d’inseguretat que deia. Jo no sé com t’han informat ni res, però si que és veritat que es formalitza el contracte per telèfon amb una gravació. Quan jo em vaig donar d’alta a Orange també tenia període de permanència i també tenia el primer mes de marge per donar-me de baixa sense penalització.

  Si t’han enganyat dient-te que el contracte per telèfon no era definitiu pots trucar al 012 i al depertament d’atenció al consumidor et diran què pots fer. Jo he trucat vàries vegades per anar aprenent què puc esperar quan compro coses i les coses no van com espero.

  Mentre escrivia el comentari he recordat allò altre que vaig escriure sobre venedors.

 5. Doncs la cosa encara no s’ha acabat. El divendres passat, UNA HORA DESPRÉS d’haver donat el meu consentiment a Orange, vaig trucar-los per que anuléssin el procés. Em van atendre, i em van dir que ja em donaven de baixa. Vaig pendre nota del nom de la noia que em va tramitar la baixa i del Nº de registre de la baixa sol·licitada.

  Quina sorpresa vaig tenir ahir dilluns, TRES DÍES DESPRÉS d’haver sol·licitat la anul·lació del procés i durant els quals he seguit navegant amb la ADSL de Telefónica, en comprovar que M’HAN ANUL·LAT LA ADSL!!! NO TINC INTERNET A CASA (estic escribint això des de la feina). Segons telefónica, ja no sóc client. Segons Orange, tinc un contracte i la meva “sol·licitud” està en curs…

  És a dir: formalitzen el contracte via telèfon, però en canvi no poden tramitar la baixa SOL·LICITADA AL CAP D’UNA HORA i ara no sé quant de temps estaré sense internet a casa. Hauré de tornar a sol·licitar el servei d’ADSL a Telefónica, però no puc fer-ho fins que a Orange no els surti dels pebrots de deixar-me fer-ho. Avui he tornat a trucar-los i m’han dit que intentaràn agilitzar la meva baixa dels serveis de Orange. M’han dit també que no m’han enviat encara el seu módem. Evidentment JA NO EM CREC RES, doncs tot el que em pugui dir un operador per telèfon NO TÉ CAP GARANTIA DE RES.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *