sexe i diners

Sexe i diners tenen una cosa en comú. I suposo que és aquesta similitud el que els fa importants, però, pejorativament importants. Com a mínim en aquest mundillo postcristià en que vivim.

De què et serveix tenir diners? Tenir diners només et serveix per tenir diners. Comprar si que et serveix. Però comprar és aliè als diners. Per exemple, amb els mateixos diners pots comprar-te roba bonica o roba lletja.

Amb el sexe és el mateix. De què serveixen les relacions sexuals? Per tenir-ne. Igual que amb els diners, estarem d’acord que està bé tenir-ne. De fet, tenir sexe i diners són dues de les coses que més ens preocupen a tots (o m’ho sembla a mi, disculpa‘m Bruno).

Ni tenir sexe ni diners t’aporta res més que tenir sexe i diners. El fet de tenir-ne no implica que tinguis res més que allò mateix. El fet que en tinguis no vol dir res més que el fet d’haver-ne tingut. Tenir-ne no implica que en puguis seguir tenint. Per seguir tenint-ne has de seguir fent “coses” perquè cada dia és un començar de nou. Cada dia has d’anar fent coses per seguir anant-ne tenint.

Haver tingut sexe i/o diners, en tot cas, el que farà és que d’aquí una setmana els trobis a faltar.

Amb diners pots fer coses que valguin molt la pena. Amb el sexe també pots fer coses que valguin molt la pena.

Quan ens regalem coses el que fem és buscar coses que valguin la pena per l’altre.

Un cap de setmana amb la parella, sopant en un restaurant, o en un pis a la costa (cosa que jo ja no puc fer), i fer l’amor amb llum tènue, i etc. <-- això costa diners i inclou sexe. Però l'atractiu no són ni els diners gastats ni el sexe. Però sense diners ni sexe seria el mateix, oi? Una altra similitud: entre guanyar diners o no guanyar-ne, no diré que no hi hagi diferència, però és que tu ets el mateix amb feina o sense feina. I les mateixes persones podem tenir relacions sexuals continuades que no tenir-les, i seguim sent igual. I tan sexe com diners poden anar de tres segons. Dius una frase incòmode en algun moment, i et quedes sense parella. No dius el que has de dir a la feina i també perds calers. I finalment, sexe i diners van lligats intrínsecament amb els altres. Els altres et donen diners, i el sexe també.

5 thoughts on “sexe i diners

 1. Els diners serien simplement un mitjà. No té sentit que el teu objectiu sigui tenir diners perquè aquests només són una eina per aconseguir béns.
  En quan al sexe… crec que no és gaire comparable (tot i que t’ha quedat un post ben eixerit, com no podia ser d’altra manera amb un títol així) perquè podem considerar-lo una finalitat, car després del clau no hi ha cap fet derivat. Parlant més clar i amb exemples: els diners comporten la possibilitat d’adquisició de béns, mentre que el sexe no comporta cap circumstància que se’n dedueixi.

 2. Estoy al 85% relativamente de acuerdo con tu percepción “sexe i diners”….

  Sin embargo creo que dependiendo su uso “sexo y dinero” son incompatibles en especial cuando los mezclas con sentimientos….en los dos te va mal……por ejemplo: si haces negocios con alguien que amas, siempre pierdes!!!si tienes sexo con alguien que amas, tambien pierdes siempre……en todo caso queda un 15% de probabilidad que la vida sea perfecta y puedas disfrutar mientras amas y mientras inviertes….

 3. moz, el sexe pel sexe no té gaire sentit. De fet, com els diners: diners per diners tampoc té gaire sentit. Aquest seria un resum ràpid de l’escrit.

  I això no vol dir que no vulgui fer l’amor pel simple fet de fer l’amor, ni que no vulgui tenir diners pel simple fet de tenir diners. Encara que pensant-ho, no ho vull.

  Pame, jo no crec que no puguis fer l’amor amb qui estimes, ni guanyar diners. Però aquest és un altre tema, cert?

 4. nop, yo dije que tienes relativamente la razón en tu percepción del dinero y el sexo, el amor no entra en mi comentario….con sexo consigues sexo y con dinero consigues dinero, aunque a veces con lo uno consigues el otro eso digo en mi español no tan bueno 😛

 5. Pingback: nunca nueve » 375 ciutats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *