bec orxata poc ecològica

IMG_4462

Això que tenim aquí dalt són 9 bidons d’orxata comprats a la Jijonenca d’Avinguda Gaudí quasi-cantonada amb Rosselló.

Hi ha un bidó de dos litres i 9 d’un litre + 2 que s’estan rentant + 3 que he donat.

I l’últim dia que vaig anar a comprar-ne, li vaig dir al venedor que ja en tenia un munt. Jo ja sabia que ell no accepta bidons de tornada, ni te’ls compra ni et rebaixa el preu si tu portes el teu embàs. Però li vaig voler dir perquè, carai, què n’haig de fer de tants bidons?

El que m’interessa i em fa escriure-ho al bloc és que va dir que abans si que acceptaven reomplir bidons (o acceptar-los de tornada, ara no ho sé), però que alguns bidons els portaven en mal estat i va decidir no acceptar-ne cap, i vendre orxata i bidó tot junt per 4€.

I em fa pensar com fem les coses en la nostra societat. És veritat que aquell era un home gran (i em va semblar de raonaments poc profunds), però aquell home creu una bona solució deixar d’acceptar tots els bidons perquè alguns no estan en condicions.

I jo estic convençut que tota la humanitat no funciona així. Que és en aquest mundillo que em rodeja que fan les coses pensant-les d’aquesta manera tan mal pensada.

Em recorda el cuiner-cap que va fer fora el cambrer per robar.

I em recorda també l’escaladora morta a Montserrat que l’endemà mateix va incentivar la regulació de just el que estava fent.

3 thoughts on “bec orxata poc ecològica

 1. Eis, a la gelateria que jo havia treballat durant 3 estius, a Badalona : Gelateria Soler (C/Mar,97), a part que estava bona, si que acceptaven l’envas (i juraria que encara ho fan). El que s’havia de fer era portar l’envas i et cobraven el que valia l’orxata, i et descomptaven el preu de l’envas. Això si, calia portar l’envas net, perquè de tant en tant hi havia algu que te’l portava sense rentar i calia aclarar-li que li tocava fe-ho. Més que res, perquè si sortís malament o alguna cosa, possiblement no és problema de la nova orxata, sinó del que hi havia al pot. El cas és que li feiem una rentada i ja està. Quan li comentaves a la gent, normalment, somreia, al cap i a la fi, si et pots estalviar alguna cosa, sempre va be, no?

  Salut!

 2. bé, m’encanta que alguna gelateria ho faci.

  De fet, no és tan per estalviar-se els pocs diners de l’embàs, per sobre de tot és per no obligar-te a tenir-ne tants quan es pot evitar.

  És curiós que just quan es posa de moda no fer servir bosses de plàstic m’hagi de trobar amb quinze mil pots d’orxata, oi?

  Llàstima que no visqui a Badalona, jeje

 3. Pingback: nunca nueve » orxata, sense granissat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *