aeropuertos ideologicos españoles

Iberia apuesta por El Prat desde donde operará hasta 10 vuelos transoceánicos en 3 años
Conte ha señalado que los vuelos transoceánicos estarán orientados “fundamentalmente” hacia América porque los vuelos de largo radio se nutren un 50% de pasajeros de Europa y para volar desde España hacia Asia, los clientes que vienen de otros puntos de Europa tendrían que deshacer el recorrido hecho y añadirían dos o tres horas más de viaje. “Esto no es sostenible”, ha dicho Conte, que ha añadido que hasta que no haya suficiente demanda interna para volar hacia el Este no potenciarán este tipo de vuelos.

El President d’Iberia, Fernando Conde, ens acaba d’explicar que des de Barcelona no podran sortir mai dels mais avions cap a Asia perquè els europeus perdrien dues o tres hores de viatge.

Això ho va dir el Maig passat.

I ara us explicaré un pròxim vol que faré:

escala a Helsink per anar a Mumbai

Barcelona-Helsinki-Mumbai. Com veieu travessaré Europa en un vol de cinc hores. I perquè ho faré? Perquè era el vol més barat. Finnair ven els vols més barats, i amb diferència, per anar a Bombai.

Per què ni Iberia que pot volar directament ni Air France ni cap altra companyia identitària no aconsegueix competir en preus amb Finnair?

El senyor Fernando Conde ens pren el pèl adduint motius geogràfics per discriminar l’Aeroport del Prat.

Però tranquils, els españols no tenen res en contra Catalunya, són uns incompetents de dalt a baix (recordo la frase sobre incompetència d’un amic). I la prova que són incompetents és aquesta altra notícia on uns españols demanen impedir la competència i volen fer-los creure que la solució als problemes és que els donin més diners. (amb dos collons)

Com veieu els españols tracten igualment d’imbècils a catalans que anglesos.

I ara quatre cites del que diuen diversos catalans:

Vicent Partal i Josep Huguet estan a favor de “triar” fer escales que no siguin a Barajas. En contraposició tenim a Ramon Tremosa (cito d’oides) que diu que el que no fa l’Estado Español per Catalunya ho farà el mercat. Jo, evidentment, estic amb el segon, enlloc de creure que comprar un bitllet d’avió és una opció política que demana la militància del català conscienciat (i les cançonetes de sempre).

I citar també el nostre estimat Joaquim Nadal, actualment Conseller de Política Territorial i Obres Públiques:

El conseller Nadal admite que ‘el mercado manda’ pero sitúa la clave para El Prat en la descentralización de AENA

“El mercado manda” diu el Nadal quan el President d’Iberia li diu que és geogràficament impossible volar des de Barcelona a Asia. Passarell de polític, diria jo.

I per acabar citar el President Montilla:

Montilla destaca el domini d’Iberia en l’activitat del Prat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *