HDTV vs IPTV en la Net Neutrality

Introductory Remarks from Innovation ’08
Over-the-air delivery of TV programming moves one copy of each show regardless of the number of people watching, but the Internet transmits one copy per viewer, because the transport system doesn’t know anything about the content.

Això ho he trobat a slashdot i és d’un enginyer que ha treballat en els protocols Ethernet i Wi-Fi i ara ens parla de la Net Neutrality. Un tema que aquí no en sentim a parlar però que a les amèriques porten temps debatent.

El Net Neutrality vol que les dades a internet circulin sense tenir en compte què són ni de qui són. A favor tenim a Google que no vol pagar un plus perquè les seves pàgines arribin més ràpid que les de cercadors competidors, i en contra tenim els ISP que estan cansats d’usuaris que maximitzen la seva connexió tenint el P2P connectat tot el dia.

El que diu l’home és que hem de deixar seguir treballant el sistema que ha governat durant 35 anys internet, enlloc de ficar-hi idees que tècnicament no encaixen amb la realitat.

Com veieu, res millor que un grapat de no-enginyers per parlar en termes polítics per després forçar als enginyers a fer coses tècnicament impossibles.

PD: Jo ja vaig dir que tants internautes sense preparació no podien ser bons, encara que reconec que la reivindicació anti-especuladora i pro-igualtat de la Net Neutrality m’havia convençut. El curiós és que la mateixa retòrica en el Codi Lliure sembla que si que és correcte, oi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *