internet ja no és el que era

Internet ja no és el que era.

Abans internet era com fer bivac. Havies de saber coses per navegar. Avui tothom ho pot tenir tot. On estan els privilegis dels que realment sabem com funciona tot? Res! A la merda tot! Avui en dia ja no cal saber res de res per tenir-ho tot.

Estem al 2008 i avui internet és com una habitació d’hotel on tot està ben posadet preparat perquè arribis, i servir-te.

Facebook, per trobar gent.
Flickr, per veure fotos.
Google, per qualsevol cosa.
btjunkie, per qualsevol vídeo.
tvrss.net, per seguir les teves sèries (i a la merda la tele)
bloglines, per seguir qualsevol cosa que s’actualitza
Gmail, per escriure emails sense ni tan sols saber la diferència entre SMTP i IMAP.

I això no són “webs” que fan coses, són eines genèriques. Abans estàvem com en la prehistòria que feien servir un pedrot per picar. Doncs aquelles webs ja no són webs. No són pedrots que la fent fa servir per picar, són martells.

Us voleu creure que abans d’anar mai a Alemanya ja sabia com era la façana de l’alberg on dormiria? I vist una desena de fotos de la Catedral. I vist fotos del poble amb el Google Earth.

Us voleu creure que una noia amb la que tontejava quan tenia 16 anys m’ha afegit al FaceBook? I avui un company de primer de carrera m’ha enviat un email. Per no parlar del parell de companys de batxillerat que he trobat sense buscar-los. I escolteu, que de tot fa més de 10 anys eh!

Per favor, que algú posi barreres a aquest internet on tothom ho pot saber tot, o els arqueòlegs del futur no podran investigar res (i pujarà l’atur).

Reclamo un internet seriós on siguin necessaris coneixements específics per fer-lo servir. Hem d’acabar amb aquesta degradació democràtica on tothom té accés a tot sense ni tan sols acreditar ser mereixedor d’aquesta informació. Reclamo la creació del títol del Navegador d’Internet (i el jurament d’un codi deontològic).

Així com en l’antic Egipte només uns quants sabien fer els dibuixets que servien per escriure, avui hem d’apostar per un internet de qualitat i superar la banalització dels continguts de la “crònica social”. La tele-escombraria era un problema que hem sabut superar i si volem tornar a fer piràmides no ens hem de conformar amb una universitat pública i de qualitat i el dret a una vivenda digna. Internet és una eina essencial que hem de saber dominar si no volem quedar-nos enrera. S’ha d’acabar aquesta idea generalitzada que tot s’hi val.

En cas contrari, jo mateix perseguiré per internet el company de classe que em va robar un joc de Game Boy. Es deia Carles Vidiella i va néixer el 1978.

6 thoughts on “internet ja no és el que era

  1. La informació la mereix tothom si es pot trobar a internet. Jo no hi poso pas fotos meves despullat perquè no vull que s’hi trobin. És tan fàcil com això. I a la xarxa encara és més senzill ignorar aquest contingut de crònica social. No faig anar ni facebook, ni btjunkie, ni flickr ni res d’això i no sé la diferència entre SMTP i l’IMAP (només sé que hi ha una cosa que es diu POP3 que hi té a veure).

  2. Pingback: nunca nueve » HDTV vs IPTV en la Net Neutrality

  3. Pingback: nunca nueve » començar de nou

  4. Pingback: nunca nueve » Monty Python arriba al Segle XXI

  5. Pingback: nunca nueve » internet + identitat + facilitat = facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *