els ciutadans contra el sistema

La idea dels ciutadans batallant contra el sistema legal per aconseguir millorar el seu nivell de vida l’he llegit al llibre El Misterio del Capital de Hernando de Soto. I en aquell llibre parla en aquests termes per explicar “per què el capitalisme triomfa en Occident i fracassa en la resta del món”, com diu el sub-títol del llibre.

Vagi per endavant que és aquest llibre que faré servir per explicar com acabar amb la pobresa al món, escrit que ja he anunciat dos cops.

Però en aquest escrit explicaré dos casos recents de dos amics que viuen a Barcelona que també han de lluitar contra la burocràcia del sistema per millorar el seu nivell de vida.

Vagi per endavant també que m’he animat a escriure-ho per les tontaries que estan dient a La Nit Al Dia parlant de pisos, preu del sól, ciutadans que no poden comprar pisos, promotors que no venen els pisos, propietaris que no lloguen pisos, i administració que vol construir pisos de protecció oficial o concertat. Només de llegir els temes ja us haureu adonat que tot plegat no té gaire sentit.

Segueixo amb els dos exemples dels amics:

Tinc uns amics (que s’han comprat un pis i paguen humilment la seva hipoteca) que s’han reproduït i ara tenen una filla que anirà a escola. Es veu que l’administració pública els ha donat a escollir 3 escoles públiques i 3 concertades on anar a portar la filla. D’aquestes escoles una pila són religioses, unes altres no els agrada i la única que els agradaria que anés tenen les places i els punts fets de tal manera que veuen abans de saber res que la seva filla no entrarà.

Com veieu, només el joc de previsions i planificacions és complex com una partida d’escacs. Seguim.

Llavors aquesta parella van buscar algun amic que visqués en una zona de Barcelona amb escoles del seu gust i possibilitats que la filla hi entri. El següent pas ha estat empadronar-se allà on viu l’amic perquè així el sistema planificat de l’administració pública els permeti portar la filla a una escola que no sigui les que l’administració pública ha previst amb el seu sistema de punts.

Aquest és el primer exemple. Ara el segon:

Tinc un amic que ha començat a viure en un pis de lloguer. No diré ni què cobra ni què paga. Ell està fent papers per rebre els 200 euros que el ZP i la Chacón han volgut anunciar abans de les eleccions que donaran als joves que visquin de lloguer. Ell cobra un terç del seu sou en negre. Si el cobrés en nòmina ja no l’ajudarien, però és que si no el cobrés no hauria pogut independitzar-se.

El que jo veig en ambdós casos són ciutadans lluitant contra el sistema per aconseguir el benestar personal que qualsevol persona persegueix.

El que veig també és l’administració pública creient que el seu paper és obstaculitzar la voluntat dels ciutadans.

El que més em fot és veure que tan al debat de pisos de La Nit Al Dia, com en els casos que he explicat, la solució política als problemes és planificar la vida dels ciutadans i impedir-los de fer el que volen fer. Això aparentment sembla una solució perquè quan els ciutadans ens queixem, per exemple, del preu dels pisos, surt, per exemple, el Zapatero dient que construiran un milió de pisos de protecció oficial. I quan falten escoles bressol, també planifiquem, i quan falten pisos de lloguer planifiquem, i quan falta aigua planifiquem. I quan tot està planificat, els ciutadans no podem portar els fills a l’escola que volem, no podem obrir l’aixeta perquè hi ha restriccions, no ens podem independitzar perquè no complim els requisits. I quan no podem fer res, els problemes ja no existeixen.

9 thoughts on “els ciutadans contra el sistema

  1. la solució passa per empényer en la direcció del canvi climàtic (si existeix) per tal que tot foti un pet com un aglà i tornem a començar de nou

  2. Pingback: nunca nueve » la setmana de 60 hores

  3. Pingback: nunca nueve » la furgoneta de l’immigrant

  4. Pingback: nunca nueve » craquejant wlan

  5. Pingback: nunca nueve » interfono: telefono

  6. Pingback: l’Office a l’Android per 25 cèntims | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *