raspall nou, elèctric

M’he comprat un raspall elèctric. He llegit per internet, he visitat botigues i al final me l’he comprat al costat de casa. 🙂

I ara explicaré perquè m’he comprat el que m’he comprat.

Tenia clar que havia de ser Oral-B i no Philips, bàsicament perquè són lletjos i grossos.

Següent pas: Braun Oral-B té dues games: Vitality i Professional Care. Els Vitality valen 20 o 30€, els altres 60€, 100€ o 160€.

Haig de reconèixer que els Vitality no me’ls he mirat massa. Per algun racó vaig llegir que no em comprés un Vitality i que els bons eren els altres.

Següent pas: 60, 100 o 160 euros? Vaig llegir un usuari (a Amazon o similar) que recomanava el més bàsic dels Professional Care perquè tenen la funcionalitat completa menys aquells detalls que després no fas servir, i a més els capçals són vàlids per a tots els Professional Care.

A eBay està a la venda majoritàriament el més car, el 9400. A El Corte Inglés també tenen el 8800 (de 100€), però el 5500 no el tenien.

I he pensat que no el tenen perquè volen que si el client vol pagar més de 20€ per un raspall elèctric, salti directament a gastar-se 100€. Perquè una persona que es pot gastar 60€ també se’n pot gastar 100€. I el venedor prefereix que et compris el car. De fet, són els mateixos de El Corte Inglés els que t’estan dient que el 5500 és igual que el 9400 i per això no el tenen, el barat evidentment.

Si no m’haveu llegit en anterioritat us recomano que torneu al passat.

Aquest és el raspall de 160€ a El Corte Inglés.

Un cop saps que pots fer servir el mateix capçal que en el de 60€, jo em vaig preguntar perquè volia la pantalla sense fils, i perquè volia un raspall amb pantalla.

Si mires el raspallat en si, el car (el 9400) fa 40.000 pulsacions i 8.800 oscilacions, i el barat (el 5500) fa 20.000 pulsacions i 7.600 oscilacions. Però vaja, crec que tindré les dents igual de netes amb 20.000 pulsacions. Les pulsacions són els cops que fa el raspall a les dents i les oscilacions és el girar sobre sí mateix.

Finalment em vaig adonar que el raspall car pesava més que el barat.

Llavors vaig tornar a la botiga del costat de casa a comprar-lo. Aquest cop sabent què comprava perquè el venedor, el primer cop que hi vaig anar, només volia vendre’m el més car. 😐

I fins aquí la història del meu nou raspall de dents. :mrgreen:

A més té una cosa molt curiosa (per mi, neòfit dels raspalls elèctrics), cada 30 segons fa un sorollet mecànic per indicar-te que has de canviar de quadrant de la boca. I quan has fet 4×30 segons, fa un soroll de més per indicar-te que paris de rentar-te les dents. Per ara resulta molt divertit rentar-me les dents. 😆

I tot això ho he escrit perquè -igual que en anteriors ocasions- li vaig comentar el raonament dels preus a una amiga atractiva i ho va trobar interessant.

Ah… què seria aquest bloc sense les meves amigues? Fonts d’inspiració i sospirs!

2 thoughts on “raspall nou, elèctric

 1. Encara no m’he “enterat” de quin raspall t’has comprat.¿?
  Jo en tinc un de senzillot per 15€ i va molt bé, Sobretot per arribar al final de les dents del seny, perque Déu me les ha donat totes quatre i segons els dentista sóc de les poques que les te i a més a mnés no em donen “gaires” problemes.
  Apart del “sorollet”, netejen millor els de 100 €?

 2. Vaja, lamento que entre tantes comparacions no hagi quedat clar. M’he comprat el 5500 XL que m’ha costat 60€. La capsa també té el número “D 15525 XL”. És exactament aquest encara que a la web no digui “XL”.

  No ho sé si netegen millor, però aquest d’aquí diu que la diferència és la velocitat i els moviments 3D (pulacions+oscilacions).

  Ara m’he adonat que no és que el respall faci un sorollet sinó que canvia la velocitat de gir i tu notes un sorollet. Encara que pugui semblar una tontaria crec que val la pena que et digui quan han passat els 30 segons per quadrant.

  No sé si val la pena el de 60€, per ara crec que si, però per exemple, aquest d’aquí diu que no i que el bo és el de 160€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *