TV3 per internet i el seu model de publicitat

Fa 4 dies, TV3 ha canviat el format de presentació dels vídeos que posen a internet. Ara fan veure que són un YouTube qualsevol i et posen els vídeos tancats en un requadre fet amb flash.

Aquest seria un exemple de vídeo:

Noname

És un vídeo de 320×240 píxels! (que pots veure ampliat a 480×260 o a pantalla completa) Per veure la notícia et fan tragar un anunci de 30 segons quan la notícia dura 38 segons!!!

No m’agrada el canvi perquè abans em baixava els vídeos i els veia quan volia i a la mida que volia. (i fins i tot els compartia)

Jo no sé quin model de negoci creuen que tindran si em fan veure el mateix estúpid anunci de Seat cada cop que miro un vídeo. S’han equivocat totalment de format. No pots posar un anunci pensat per passar a la tele a un usuari que mira el vídeo per internet. El primer que he fet la segona vegada que m’han obligat a veure l’anunci és treure el volum, i quan ja ha passat l’anunci he tornat a clicar per tornar a escoltar el vídeo. I, evidentment, els 30 segons d’anunci estava mirant a un altre tros de pantalla on estava fent altres coses. El ratolí és més poderós que el mando a distància.

La primera conseqüència d’això tan antipàtic de fer-me veure anuncis és que ja no visitaré tan la seva pàgina. Per mi, aquests 30 segons d’espera són una barrera infranquejable per veure el que ells m’ofereixen.

Baixant directament de la lluna, posen enllaços a del.icio.us, digg, technorati, meneame i yahoo, però cap web en català. Sort que en els estatuts de TV3 diu que tenen la missió de promoure el Català. Sort.

I en contraposició a TV3, tenim Vilaweb TV, que sí que et deixen baixar els vídeos (són de 320×240 també) i no tenen anuncis.

Em costa molt entendre que una televisió pública necessiti anuncis per internet i no et deixi baixar els vídeos, i que una organització privada (per més subvenció que tinguin) si que s’ho pugui permetre.

4 thoughts on “TV3 per internet i el seu model de publicitat

 1. Pingback: nunca nueve » Els sindicats i la vaga de mestres

 2. els hi seria més rentable fotre un banner a dalt de la pantalla o insertat a dins o com fan amb la f1 minimitzant la imatge de la carrera.

  el antic wmv streaming no era tan fàcil de baixar i al final van acabar foten un jsp per intentar frenar la baixada, amb timeouts i sessions, cosa que demostra que no volien que es podés.

  si t’aburreixes pots agafar alguns dels programes que decrypten el swf i mirar com està fet i buscar els links interns. El flash no és un llenguatge compilat està tot el codi font dins generalment protegit amb una merda de password.

  A mi em sembla que el swf de tv3 l’única cosa que fa és convertir el wmv/jsp/mysql a format flash.

  Ja saps el swf de tv3 és un “repte” no un problema.

 3. ells no volien però jo ho seguia fent 🙂

  No sé si faré això de trobar els enllaços dels vídeos dins del swf, però va bé saber que es pot fer 🙂

 4. Pingback: nunca nueve » baixant-se TV3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *