Els sindicats i la vaga de mestres

Els sindicats i la vaga de mestres

Sí, malgrat tot segueixo mirant TV3 per internet. I volia comentar 4 coses d’aquest debat sobre un document de bases per l’educació.

08.45 – El senyor Xavier Massó diu que no està provat que l’autonomia de centres tingui relació directa amb els resultats educatius i diu que és una variable independent

A veure senyor Massó, jo no li diré que tingui relació directa. És més, sentir que algú que treballa en el món de l’educació només accepta idees si algú altre li demostra que hi ha una relació directa entre una cosa i una altra m’espanta.

Vagi-se’n al món de l’enginyeria o economia si li agraden les “relacions directes” i les “variables independents”. Jo mateix li puc demostrar per experiència que no hi ha cap relació directa entre anar a classe i aprendre res del que el professor expliqui.

Dit això, com carai ha de funcionar una escola que no pot prendre decisions? Si una escola no és autonoma què és? Qui està dirigint una escola que no és autònoma per ella mateixa? Com es dirigeix una escola si tu no en formes part?

09.23 – Xavier Massó: “s’està plantejant l’autonomia de centres que va de cara que les direccions puguin contractar el personal docent, cosa que en principi està en contra el que era la funció pública”

Ara hem arribat a la mare dels ous. En Xavier Massó és del sindicat de professors de Secundària.

Que un director d’escola pugui acomiadar un professor? MAI! Mai de la vida. Molt millor tenir unes oposicions interminables i un sistema de punts amb trienis estil punts estrella de La Caixa que faran que cap professor pugui mai perdre la seva plaça. Perquè això va clarament en contra la funció pública, que deu ser la de donar feina als professors funcionaris.

La funció pública no és que els alumnes surtin sabent fer integrals. Abans mantenir un professor que no s’integra a canviar-lo perquè els alumnes aprenguin integrals.

Senyor Massó. Barrejant la seva primera frase i la segona: quina relació directa hi ha entre no poder contractar els professors i els resultats educatius? Cap. Doncs no estigui en contra que el director d’una escola pugui decidir que un professor no “progressa adequadament”.

13.12 – Montse Ros: nivells importants d’autonomia de centre tenen incidència en els resultats educatius en positiu.

Gràcies Montse. Em semblava impossible que tothom sigués tan curt de vista com el Xavier Massó.

Quan s’hagi aprovat la llei d’autonomia de centres em demano ser director de l’escola on treballi el Xavier Massó per fotre’l fora el segon dia.

One thought on “Els sindicats i la vaga de mestres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *