el bicing canvia la percepció de la ciutat

El Bicing està canviant la percepció que tinc de la ciutat.

Jo no sabia que l’Estació del Nord estava tan aprop de la Plaça Catalunya. Estan a cinc minuts en bicicleta.

Fins ara quan anava a Plaça Catalunya o Arc del Triomf en metro o bus, no hi anava si no hi havia d’anar. Em ficava al metro/bus allà on estava i no sortia fins arribar a la parada de casa.

Vull anar a Plaça Catalunya, baixo a “Catalunya”. Vull anar a Arc del Triomf, baixo a “Arc del Triomf”. I qualsevol relació entre les dues és pura coïncidència.

En canvi anant en bicicleta, Arc del Triomf està “allà mateix” de Plaça Catalunya. Ja sé que entre les dues només hi ha dues parades de metro, però la perspectiva canvia totalment.

IMG_2309

L’altre dia vaig sortir de la feina i me’n vaig anar a la platja. I ho vaig fer perquè en bicicleta és un no-res. En metro és una excursió.

Entre que camines fins la parada, baixes a sota terra, esperes el metro, puges al metro, arranca el metro, para a la següent parada, i després d’arrancar i parar unes quantes vegades arribes a la teva estació, puges a l’aire lliure i segueixes caminant fins que veus la platja.

Jo diria que Barcelona té dues parades per anar fins a la platja: Barceloneta i Ciutadella. Avui mateix, quan no fa ni un any que funciona el servei, Barcelona té un mínim de 22 estacions del bicing que estan més aprop del mar que les mateixes parades de metro. Com diuen els anglesos: “beat that”. 8)

3 thoughts on “el bicing canvia la percepció de la ciutat

  1. Aquests problemes de percepció de la ciutat no passen als llocs més petits. El bicing només és una solució a la massificació.
    Darrerament m’estic convencent que Barcelona no mola tant com sembla xD!

  2. La massificació existeix igual moz. Però tant de bo cada vegada més les ciutats siguin més aptes per a les bicis. Suposo que es tracta de reivindicar una mica la naturalitat, davant de tanta màquina, grisor, malbaratament d’energia i contaminació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *