720p vs 1080p

He rebut un email demanant-me consell sobre televisions d’alta definició. M’agrada quan algú em demana consell informàtico-tecnologico. I com que fora d’aquesta pantalla poca gent em fa cas quan els parlo, i menys quan parlo de pantalles, he cregut convenient reproduir la iŀluminació a vosaltres que heu vingut aquí voluntàriament o per conjuncions astrals.

El tema és la altitud de la alta definició. Molt alta o poc alta? Aquesta seria la pregunta.

Us dono la meva resposta i després li dono voltes al tema (així els que cregueu cegament en mi ja podreu deixar de llegir).

La resposta és: 720p

Els televisors de 1080p estan bastant cars, els bé de preu són els de 720p.

El recentment guanyat blu-ray té 1080p, però jo no veig les masses comprant bojament aquests discs blaus. Això va passar amb els dvds, però ara ja no passarà. El que està passant és que la gent es baixa bojament la peli recomprimida del blu-ray de 1080p a un fitxer x264 de 720p.

Abans estava d’acord en passar-me 45 minuts per anar a comprar un DVD, ara ja no. Estic tan habituat a internet que em resulta infinitament més còmode fer 4 clics i baixar-me la peli.

Internet és imparable. Ara mateix hi ha 10 webs (i el seu corresponent tracker) amb la peli “no country for old man” en alta definició.

Com veieu un x264 de 720p ocupa un dvdr. I es veu bé. Motiu de més per creure que amb la suma d’un dvd, el x264 i una tele de 720p ja tens la felicitat que et dóna una tele 1080p i un reproductor blu-ray.

Jo he estat comparant la mateixa peli en 720p i 1080p engrandint les dues a tota la pantalla i la resposta és: “pse”. És a dir, si que hi ha diferència però és cap salt qualitatiu.

Ara fixem-nos en els canals de tele: a la TDT els canals són de 576 línies. És a dir ni 720p. Hi ha un canal d’alta definició el “TVC HD” que és de 1080p. I certament que és txatxi-piruli, però ja està. Penseu que encara està en proves i sempre fan els mateixos programes. Val la pena? Sí. Però no val 500€.

El que jo faria és comprar una tele 720p i quan d’aquí un temps la 1080p s’hagi estès, comprar-me una tele 1080p, que serà bastant més bona que la que em podria comprar ara, i més barata també.

El que jo he fet és comprar-me un monitor d’ordinador capaç de reproduir 1080p (els de 24″ ja serveixen) i una targeta PCI per veure la TDT (que ara val 50€). De fet, la meva opció és la més barata. :mrgreen: Clar que la gent està acostumada a veure la tele des del sofà i no en un ordinador

Si em premeteu, l’ordinador és la nova televisió. El famós mite de la televisió a la carta es fa realitat amb el bittorrent.

One thought on “720p vs 1080p

  1. Pingback: nunca nueve » Sony, Blu-Ray is not enough

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *