recordar columnes del Windows Explorer

Són molts anys barallant-me amb el Windows Explorer. El primer i únic objectiu és: com fer que faci el que tu vols i no el que vol ell. El tema d’avui: Les columnes del mode “Details”.

Noname

Això que tenim aquí és la manera com tinc jo ara el Windows Explorer. La mida de la finestra és 1090×458, que dóna per veure 26 objectes en la llista de fitxers. Si voleu dimensionar les finestres a píxels exactes, el programa que jo faig servir és el Sizer (enllaç a la secció programes).

La mida de l’arbre de carpetes és 390 d’ample (també ho diu el Sizer).

Les columnes són: 415 per la columna “Name”, 73 per “TreeSize”, 73 per “Type” i 110 per “Date Modified”. TreeSize Pro és un programa que us haureu de buscar (ja en vaig parlar).

La carpeta “dreceres” que veieu a dalt de tot, la faig servir per posar enllaços a carpetes que faig servir sovint, llavors clico per obrir la carpeta, clico l’enllaç i l’explorer se’n va a aquella carpeta. Un altre truquet la mar de pràctic. 🙂

Però el motiu per escriure tot això al bloc és penjar aquest fitxer:

Explorer – set columns in Details View and forget saved views.reg

Aquest fitxer el que farà és posar-vos l’explorador com a mi m’agrada tenir-lo i esborrarà les configuracions de carpetes individuals (que fan que encara que li donis una configuració per defecte, Windows no l’apliqui).

El fitxer té comentaris a dins que llegireu en el bloc de notes (encara que jo recomano metapad). També té els enllaços d’on he tret la informació per si voleu llegir tan com he hagut de llegir jo per aconseguir-ho. 😕

Aquest fitxer serveix per respondre a la pregunta: com fer que sempre vegi les finestres com jo vull. Les opcions internes del Windows no serveixen. Has de buscar-te la vida amb el Google. Bonica ironia de la realitat d’avui on Google és més important que Microsoft. 😆

6 thoughts on “recordar columnes del Windows Explorer

 1. -Si, efectivament agafa coses del norton, de fet en els temps del msdos era el millor que hi havia.

  -pots tenir pestanyes amb les carpetes que vulguis, sempre que obres el programa t’apareixeran com ho havies deixat, a més de poder posar favorits també

  -la opció de copia del propi programa es molt més potent ja que pots personalitzar com fer la copia com ara si vols reemplaçar els arxius vells, etc. I el millor es que si hi ha arxius que no pot copiar pots optar se’ls salta i després pots veure un resum del que no ha pogut copiar. Es un pal que en l’explorer de windows si copies per exemple 16.000 arxius i hi ha algun que falli pel que sigui, s’aturi la copia i et quedis a mitges.

  -Hi ha una mena de carpetes virtuals propies del programa on hi pots posar arxius i carpetes que no tinguin res a veure entre elles, per agruparles i després les pots copiar, esborrar, etc com un conjunt.

  -etc

 2. Pingback: nunca nueve » Microsoft Natural Keyboard

 3. Pingback: nunca nueve » Windows Explorer: TreeSize+QTTabBar+Folder Marker+TeraCopy

 4. Pingback: nunca nueve » Windows XP SP3 DarkLite 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *