reconèixer els bons programadors

Inter-Sections » Blog Archive » How to recognise a good programmer

interessant article que crec que té raó.

Interessant pels que mai hagin de tractar amb programadors, informàtics, o hagin de ser-ne sense estar tristos.

Jo que no sóc programador he estat content quan he llegit certes coses. Per cert, en un moment de la vida van estar a punt de contractar-me com a programador però no ho van fer ves a saber perquè, però imagino perquè pensaven que m’anava gran la feina, potser si s’haguessin llegit això no ho haurien pensat.

I ara, un paràgraf exemple-resum de tot l’article a l’estil subjectiu de qui escriu la lletra T de la paraula lletra.

If you’re thinking of hiring someone as a programmer, and he ever utters the words “I can work with that, just send me on a training course for a week and I’ll be good at it”, don’t hire that guy. A good programmer doesn’t need a training course to learn a new technology. In fact, the great programmer will be the one talking your ear off about a new technology that you haven’t even heard of, explaining to you why you must use it in your business, even if none of your staff knows how to use it. Even if it’s a technology he doesn’t know how to use yet.

3 thoughts on “reconèixer els bons programadors

 1. M’ho acabo de llegir per sobre (demà tinc examen i no em puc entretenir massa).

  Diria que més aviat tot plegat serveix per reconèixer els aficionats/amants de la programació, que com tot, si t’agrada allò que fas augmenta les possibilitats que siguis bo en allò.

  Però, des del meu punt de vista, no cal ser una amant per ser bon programador, simplement cal tenir una ment ben entrenada capaç de dissenyar els algorismes òptims, i per molt que els pesi alguns, els matemàtics i físics se’ls hi dóna força bé.

  M’he vist identificat en alguns punts, m’agrada programar, i ho porto fent des de ben jovenet, no sé quin futur laboral m’espera, però no em veig fent de programador tota la vida per algú altre, m’agrada ser “creatiu” i “lliure”, és podria dir que soc com un pintor de quadres al qual no li agrada pintar per encàrrec.

  No dec ser a l’únic que li passa, ja que per a exemple a google, els treballadors tenen un percentatge de la seva jornada laboral que l’han de dedicar a programar el que els hi roti.

  Actualment estic de becari a la universitat mantenint una web, tinc molta llibertat per decidir quines coses s’han de fer i com fer-les, la veritat és que fins a cert punt em diverteix, en canvi, les assignatures de programació no m’agraden, esta tot massa pautat i tancat, no arribo al punt, però gairebé les odio.

  Segons l’article que referències seria un “bon programador”, la qual cosa no m’hi considero ni de bon tros, i per tot el que acabo de comentar, crec que m’amargaria fent de programador, si més no, en la majoria d’empreses tal i com estan plantejades aquestes places actualment.

 2. “I started programming when I was about 9, on a Commodore 64” mira jo als 10 amb un vic-20.

  Jo puc dir que em dedico a la informàtica de tot tipus, soft, hard, os, xarxes, … , he conegut alguns bons programadors que no en tenen ni idea de com configurar el windows.

 3. “”Very uncomfortable about the idea of working with a technology he doesn’t believe to be “right””
  en aquesta m’identifico totalment (flash/action-script) encara que al final qui paga mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *