MacBook Air

Em veig obligat a parlar del MacBook Air. Fotos de l’invent aquí.

Què té que desperta interès:

 • una pantalla de 13,3″ de led
 • té DVD extern, però diu que vol accedir a unitats DVD d’altres Macs o PCs que estiguin en xarxa
 • té un touchpad que pots tocar amb dos dits per fer coses, (per exemple girar una foto girant amb dos dits) com a l’iPhone, posat en un portàtil
 • el microprocessador és especial d’Intel només per a Apple! i diu un 60% més petit que els Core 2 Duo normals
 • la bateria diu que durarà 5 hores
 • valdrà 1799$, cosa que està molt bé
 • 1,6GHz, 2GB RAM, 80GB HDD (de 1,8″)
 • diu que pesa 3lbs (1361 grams)
 • teclat iluminat!

La meva primera reacció és que a Sony li han tornat a prendre el pèl.

Sony té dos portàtils semblants al Air. Un és el SZ, i l’altre el TZ. Entre aquests dos portàtils m’estava jo decidint en quin comprar. Finalment oblidava el SZ perquè el pes m’importava.

El que ha fet Apple tampoc és tan extraordinari. Bé, potser si, aconseguir que Intel faci un microprocessador només per a tu te la seva importància.

El que té gràcia del Air és que Apple ha tingut els nassos de fer un portàtil que pesi poc i tingui una pantalla grandeta. Apple tampoc podia fer miracles i per aconseguir-ho s’han desfet del DVD. Tampoc passa res. Però els de Sony no han sabut prendre la decisió.

El SZ té DVD i pantalla de 13″. El TZ pesa tan poc com el Air, té DVD però pantalla de 12″.

El que em fot és que quan demanaves exactament el que ha fet Apple els “experts” et deien: “és que són segments diferents”.

De totes maneres, tot i ser el portàtil que necessito no crec que me’l compri. Motius: no tinc ganes de ser un anunci d’Apple amb potes. No tinc ganes de patir un monopoli de veritat com és Apple. No sé fer servir un Mac. Totes les meves cosetes estan en WinXP.

3 thoughts on “MacBook Air

 1. No estic massa al dia en el mercat de portàtils actuals, però recordo que fa uns 4 o 5 anys es venien unitats “compactes” (12″) de Dell sense unitat òptica, no sé fins a quin punt és pot considerar atrevida aquesta decisió.

  Suposo que busques alguna cosa més lleugera, però des del meu punt de vista, els Dell XPS de 13″ estan bastant bé.

  Val a dir que considero el Macbook Air, un model molt atractiu, però des del punt de vista pràctic (no tecnològict) no sé fins a quin punt esta justificat aquest sobrepreu respecte el Macbook, 2,75 vs 2cm de gruix, que visualment és considerable, però un cop posat dins la motxilla no és res, la diferència de pes (1kg) si que es deu notar a les espatlles, però 600€ de diferència són molts.

  Soc posseïdor d’un ibook, vaig comprar-me’l amb la intenció d’instal·lar-hi linux, encara no ho he fet, vaig provar el Mac OS i em va meravellar, tot i que bé, ara sempre pots fer el sacrilegi de posar-li Windows si et compres un Apple.

 2. ep, servidor es va comprar aquell portàtil de Dell sense DVD :mrgreen: Ara el fa servir la meva mare i jo m’estic buscant un recanvi. Però gràcies per la informació 🙂

  No crec que em compri el Dell de 13″, millor el Sony TZ. I certament el preu s’enfila quan baixes el pes del portàtil. Però fins i tot la meva mare creu que val la pena el portàtil lleuger (ves que no estigui condicionada 😉 ).

 3. Pingback: nunca nueve » MacBook Air, serà o no serà?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *