dona guapa parla de masclisme

Companys, no hi ha res pitjor que una noia atractiva explicant que hi ha masclisme per tot arreu.

Com que no li he pogut dir això, perquè prejutjo que m’hauria ficat al paquet de masclistes, ho poso aquí al bloc.

La noia en qüestió treballa en un bufet d’advocats i diu que allà les noies advocades cobren -pel fet de ser dones- menys que els homes. I que les dones que triomfen (en el bufet aquest) tenen posats masculins.

No he tingut temps ni valor de dir-li que potser és perquè la mentalitat masculina va millor per la feina que s’ha de fer, igual que les girafes van millor per menjar fulles d’arbre. Però si que he aconseguit que m’admeti que és el mateix que a ella en una entrevista de treball li preguntin si vol tenir fills que a mi si em drogo. Encara que està fora de lloc que ella hagi respost inicialment que no m’ho poden preguntar perquè és ilegal, cosa que demostra el mal que ha fet Zapatero amb les seves lleis per la igualtat.

I ZP ha fet mal perquè el món comença en tu mateix (no comença en les lleis de “el Presidente”). No sé si ho deia Gandhi, però el que ell feia anava per aquest camí (o m’ho sembla a mi). Ets tu que decideixes si tal cosa és important o no. Per això li he volgut preguntar si per ella era el mateix si a mi em preguntaven si em drogava (que no és el mateix, però és el millor que m’ha passat pel cap). Jo no em sentiria ofès si em pregunten si em drogo. És més, si m’ho pregunten els miraré com si fossin imbècils. Doncs que ella faci el mateix carai! Doncs no, el que ella fa és ofendre’s i respondre que allò forma part de la seva intimitat.

Puc entendre la seva frustració, puc entendre com se sent i els cops que li ha donat la vida per les coses que ha patit (que ella entén són conseqüència del masclisme), però per solucionar-ho no fem res reafirmant posicions personals de: “hi ha masclisme per tot arreu”. És més, dir-ho és la prova que els homes han de cobrar més: perquè les dones que ho diuen no entenen el perquè de tot plegat.

I encara diré una cosa més: els homes inteligents que hi havien a la conversa, callaven i escoltaven. I quan s’ha mort la conversa, hem parlat d’una altra cosa.

5 thoughts on “dona guapa parla de masclisme

 1. No és el mateix preguntar-te si et drogues, evidentment, però en general a les entrevistes a cap home li pregunten si vol tenir fills i a les dones ens treuen el tema. I no els pots mirar com si fossin imbècils. I quan una dona espera un fill ja no cal ni que vagi a entrevistes, en canvi, un home que espera un fill, no té cap problema per anar a buscar feina, tot i que pot ser que sigui ell que agafi la baixa per estar amb el nounat. I això sí que és masclisme. I em fa certa ràbia que diguis que les dones que diem això hem de cobrar menys perquè no entenem el perquè de tot plegat.

 2. no, això que dius tu ho entenc perfectament. Jo volia retratar una altre esperit de veure les coses.

  Potser és veritat que no els pots mirar com si fossin imbècils. No m’he trobat en cap d’aquestes situacions. Ni he tingut un fill, ni sóc dona amb o sense fill, ni sé què passa quan et passa i busques feina, tampoc ser què passa si no tens fills i t’ho pregunten buscant feina, tampoc he tingut cap companya de feina embaraçada. En resum, no sé res, però sospito que la cosa es pot enfocar millor que no pas amb un “hi ha masclisme”.

  El que si que tinc bastant clar és que avui homes i dones estem tots una mica descolocats en relació amb quin és el nostre paper.

  Saps, a mi em fot molt que les dones resumiu el que us trobeu amb “és masclisme”. De fet, prefereixo que digueu “és imbècil” i així no em sento atacat per ser home.

 3. Doncs és imbècil i masclista.

  El problema de tot plegat, doncs, és que tu no et sentis atacat, quan de fet, ningú ha dit res en contra teva.

 4. Pingback: nunca nueve » l’alliberament de la dona és una estafa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *