bicing per New York

Sclipo: Learn how to navigate thru New York Traffic from the pros.

Vos promet que jo no vaig així per Barcelona. La bicicleta del bicing no ho permet. Per cert, l’altre dia vaig trencar una bicicleta del bicing perquè, atenció, vaig pedalar amb massa força.

El manteniment de les bicis deixa bastant a desitjar. Jo diria que de cada 5 bicis que agafo 1 té algun problema que la fa inutilitzable, i 1 més té problemes però tires com pots.

El problemes més freqüents són: les marxes no s’agafen bé, alguna cosa dificulta el pedaleig i has de fer més força del que hauries, i el més problemàtic: la palanca pel seient està tan feta servir que pujar i abaixar-lo és força problemàtic. Per no parlar que cada bicicleta té els frens com li dóna la gana.

I com exemple de les mil problemàtiques amb les bicicletes, aquesta foto, amb un seient tan desequilibrat que cada pedalada em feia més home, o menys, segons com t’ho miris.

IMG_1828

També voldria dir que mai he fet servir el caballet de la bici. I que podrien haver fet un portapaquets on puguis portar un paquet.

A part d’això, tot bé quan trobes bicicleta al pàrquing quan la vols agafar, i trobes espai al pàrquing quan la vols deixar.

Avui he arribat a la conclusió que moure’s en cotxe per Barcelona és imbècil si només t’has de moure a tu mateix. Anar en metro és un fàstic, i el bicing és divertit i veus el paisatge.

He comprovat com els cotxes ho bloquegen tot i a tot arreu. I estic agafant l’impressió que alguns carrers com Travessera de Gràcia, gran de gràcia, Diagonal, València, estan permanentment bloquejats.

També penso que el bicing és una alternativa al taxi (pels que saben pedalar) i que el principal mitjà de transport a Barcelona pot ser el bicing i desplaçar la pila immensa de cotxes que ho embruten tot, ho colapsen tot i ni es mouen ni deixen passar, es queden al mig, t’avancen perquè vas lent i te’ls trobes al següent semàfor.

També dir que pels que ens atrevim a pedalar 20 minuts l’autobús queda totalment fora de joc. Les motos són l’única competència real, i el metro si fas bastant distància.

He arribat a la conclusió que la millor manera de moure’s en bicicleta és pedalar amb tranquilitat, i que es fotin si molestes.

Estic pensant en fer un forum comunitat pels que anem en bicing, però em fa infinita mandra i tampoc sé com començar. Vaig fer un forum a tot.depen.net que va tenir menys èxit que el Montilla.

3 thoughts on “bicing per New York

  1. Avui m’he decidit a desistir del bicing per diversos motius. M’he refotut un fart de pedalar buscant aparcament (pitjor que quan has d’aparcar el cotxe!) i al final he hagut de tornar al lloc d’origen, que també era ple i fins a Paral·lel, que una noia marxava (al·leluia!) res. És el quart cop que em passa. Afegim-li el dia que l’única bicing disponible tenia la cadena trencada i el dia que la bicing tenia el seient impujable. Haig d’escriure a l’ajuntament, que això no funciona. No penso renovar la meva targeta.

  2. Veig que m’hauré de posar les piles i fer la comunitat fòrum, així podrem saber què pensen els altres. O com a mínim, saber quins pàrquins estan sempre pels o sempre buits i a quines hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *