pensant el nou ordinador

Digueu-me fanàtic però ja he començat a pensar el nou ordinador. No hi començaria a pensar si no fos que noto que amb 1GB de RAM no en tinc prou. I no em vull comprar DDR perquè ara tot va amb DDR2 que, a més, és més barata.

Esperant que surti el que sigui d’AMD, miro a Intel que si que diu què sortirà. El primer que vull és que sigui de 45nm enlloc de 65nm que venen ara. El motiu és que gastarà menys energia i necessitarà menys dissipació sent més potent que el que venen ara.

I el segon que he pensat és que sigui de quatre nuclis, llavors mirant el futurible trobo el Intel Core 2 Quad Q9450 que té 12MB de cache i 95W de TDP que seria un indicador del consum. Valdrà $316 i sortirà al Gener 2008. No crec que el compri just quan surti, però ara ja tinc punts concrets a tenir en compte.

El que té d’interessant aquest futurible d’Intel és que traurà nous processadors i reduirà el tamany de la fabricació a la vegada, cosa que normalment no fa. El que fa normalment és fabricar el mateix processador amb més petit. Intel ja ha tret un processador d’aquests de 45nm, el Q9650, val $1000. 🙄

3 thoughts on “pensant el nou ordinador

 1. Em sembla que, tot i ser de 45nm, els quad consumeixen el doble d’energia que els de doble nucli. D’altra banda, comprar 4 Gb de RAM surt per sota dels 100 EUR, però els sistemes operatius de 32 bits només en detecten 2,5 tot i que sembla que per sota sí utilitzen els 4Gb (màxim permès a l’arquitectura).

 2. Bé, si mires l’enllaç de “mirant” allà es diu que el Core 2 Duo gasta 65W i el Core 2 Quad 95W.

  I això de la RAM, bé el límit està allà, però jo ara tinc només 1GB i l’ordinador en necessita més.

  Aquest enllaç és força interessant en relació a això del límit de RAM.

  http://www.dansdata.com/askdan00015.htm

  I he vist que necessito més RAM mirant el “Commit Charge” com vaig explicar aquí:

  http://mai9.net/blog/2007/02/el-nou-pc-comprat-ara/

 3. Pingback: nunca nueve » esperant Q9300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *