novetats en la pirateria

Prosecutor Announces Charges Against The Pirate Bay

Demonoid Down [AGAIN]: Hosts Threatened by CRIA

Avui, Demonoid ha tornat a tancar portes perquè els de la SGAE canadenca han amanaçat a qui els lloga els servidors. I un paio que no sé d’on ha sortit, diu que portarà a algú de The Pirate Bay a la justícia.

I jo, cada dia estic més convençut que la pirateria està directament relacionada amb la cultura i l’educació. Jo no sabria moltes coses si no les hagués piratejat. El cas més fàcil de visualitzar és la pila de documentals que baixes perquè diuen que són interessants, i que alguns estan a la botiga, i alguns no. Però el que és segur és que no sabries ni que existeixen si no fossin baixables.

Si no tens llibertat per triar què mires en un mercat infinit de cost zero, l’alternativa és un mercat captiu on les televisions t’alimenten gratuïtament a canvi de fer-te tragar anuncis amb productes dissenyats per captar l’audiència més elevada. I l’alternativa a la pirateria és la teleescombraria perquè no pots obrir la cartera per cada vídeo que mires.

Warner to battle piracy in China with cut prices
China’s high piracy rate has grown to such an extent that Warner Home Video now intends fighting it by lowering its prices to compete with pirated versions. It has made a deal with Paramount and DreamWorks Animation to sell DVDs at just 22 Yuan (~US$2.90).

I podria donar-li moltes voltes al fet que sigui a Xina on han decidit abaixar els preus, mentre a USA decideixen pagar advocats per perseguir consumidors. Potser és un tema de qui mana. A USA tens protecció per llogar un advocat i demandar a qui sigui. A Xina mana qui mana, i com que els que manen han decidit que passen de la pirateria, llavors els venedors de DVDs s’adapten al mercat.

2 thoughts on “novetats en la pirateria

  1. Pingback: demonoid » Blog Archive » novetats en la pirateria

  2. De fet, hi ha un estudi que demostra que els que més música baixen són els que més en compren, perquè ara molts grups de música i intèrprets treuen especials amb DVD, llibrets, caràtules d’edició limitada… I són peces de coŀleccionisme que perden tota l’essència si es baixen d’internet i curiosament, els pirates saben això millor que ningú.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *