latafanera vs digg

Després de molt temps fent servir digg i latafanera, explicaré quatre coses que em passen pel cap.

Començar per dir que la comparació no és abusiva encara que digg tingui milions d’usuaris i latafanera sembla que en tingui una dotzena. Si latafanera estigués pensada com n’està digg, llavors tindria molt més èxit.

El problema de base és que el problema és la mentalitat. Si latafanera tingués la mentalitat dels de digg, tindríem tants usuaris com ells. I de fet, Catalunya no estaria com està i hauríem crescut més i ja ens hauríem independitzat, com USA.

A digg se li pot posar l’adjectiu “web 2.0”, però latafanera no. Per què no? Doncs perquè a digg pots fer servir les notícies i els comentaris i tot plegat com si fossin coses per elles mateixes. A latafanera no. A latafanera són tot de coses estàtiques i monolítiques que estan com estan i si vols que estiguin diferents a com ho han pensat, doncs no pots.

Latafanera és una simple llista de notícies per publicar i una altra simple llista de notícies publicades.

Digg és una marca, i té una programació a sota. Latafanera és un codi programat que li han posat un domini.

Digg va néixer perquè el fundador va tenir una idea i va pagar a un programador perquè li fes el que ell volia. Latafanera és un codi lliure que va fer un programador perquè… No en tinc ni idea del perquè, però imagino que va ser perquè li agradava això de la comunitat de notícies amb votació.

I ara passem al concret:

Digg no admet vots anònims, Latafanera si. Això és un error. Per què ha de participar en la comunitat (concepte de web 2.0) si no es vol registrar? Doncs que no participi, diuen els valents del digg.

A latafanera tanquen els comentaris i tanquen els vots. A partir d’un moment ja no pots ni votar ni comentar. Això també és un error. Per què carai no he de poder comentar una notícia de la setmana passada si he estat tota la setmana al Carib prenent el sol i no tenien wifi a la platja? És mentalitat de funcionari español, i la mentalitat de digg és “campi qui pugui” i se’n diu llibertat.

Un altre tema de mentalitat és que a latafanera si hi poses un enllaç al teu bloc pot sortir qui digui “spam!”, i això ho trobo molt desagradable. Quin problema hi ha si algú de la comunitat de latafanera considera que allò que ell ha escrit és tan interessant com perquè ell mateix perdi el temps posant-ho a la llista de notícies per publicar? No hi hauria d’haver cap problema. Un altra cosa és si jo trobo una notícia interessant, la referencio al meu bloc i després envio l’enllaç del meu bloc i no l’enllaç original, això si que és spam.

I per acabar dos problemes que fa una eternitat que duren, primer que dóna error si entro el nom d’usuari i password des de la pàgina d’una notícia. I segon error, no puc veure quines són les notícies més importants de les últimes 24 hores, primer perquè no estan ordenades, i després perquè afegeix notícies de més de 24 hores. I això ja ho vaig dir el mes de Març passat.

Ah, i un tercer error que sembla un xiste: Si estem dues persones en un ordinador, cada un amb el seu firefox i registrats cada u amb el seu nom d’usuari, llavors els dos no podran votar la mateixa notícia perquè latafanera creurà que el segon ja havia votat, quan de fet, ha votat un altre usuari. Així que perquè la comunitat de latafanera funcioni bé: els seus usuaris han d’estar ben separats.

7 thoughts on “latafanera vs digg

 1. Hahaha… hòstia m’ha fet molta gràcia aquest tercer error que expliques!! Els usuaris han d’estar ben separats… hummm potser no fa tanta gràcia, ben mirat…

 2. Bé, la tafanera està basada en el codi de meneame.net.

  La major part de les coses que no t’agraden són herència de meneame, una comunitat de bastant èxit.

  Però clar, la tafanera és troba en un ordre de magnitud bastant inferior, és una comunitat petitona, i algunes d’aquestes mesures no són necessàries ni positives per la tafanera, potser caldria que algú li fotés mà al codi per adaptar-lo a les necessitats reals.

 3. latafanera també és una comunitat de bastant èxit. Si meneame és la referència en castellà, latafanera n’és en català. I un cop hem vist això, el que dic jo segueix tenin tot el sentit que tenia. 😛

  I que latafanera està basada en el codi de meneame ja ho sabia, fixa’t que dic: “Latafanera és un codi programat que li han posat un domini”

  L’única solució a tot això que dic és agafar un programador i començar a treballar.

 4. Pingback: nunca nueve » Spam a La Tafanera

 5. Pingback: nunca nueve » MrBabyMan, el primer, i el digg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *