els sistemes operatius ja no importen

TrustedReviews – Asus Eee PC To Get 10in Screen

LG’s 52-inch 52LG71 LCD TV boasts WiFi for HD streaming – Engadget

Aquestes dues notícies em serveixen per pensar que els sistemes operatius ja no importen.

Fa 6 anys que anem amb el Windows XP, la nova versió Vista és un fracàs total, i què ha passat? Doncs no passa res. Perquè el vaixell tecnològic segueix endavant.

La sensació de la temporada és el Asus Eee, un portàtil barat i lleuger que funciona amb un tipus de linux. L’invent ha creat molta expectativa perquè, jo crec, que necessitem bitxets que serveixin d’ordinador encara que estiguem parlant d’un ordinador decapitat. D’ordinadors portàtils, avui n’hi ha dos tipus: els que pesen molt i són relativament de bon preu, i els hipercars que pesen poc i tenen un disseny txatxi. I l’Asus Eee serà un presumpte ordinador portàtil que pesa bastant menys que els hipercars i tindrà més bon preu que els que tenen un bon preu relatiu.

La natura és sàvia i per aconseguir un portàtil de poc pes i poc preu has de cedir en altres camps, i per això ja veurem què es pot fer amb l’Asus Eee, per començar saber que tindrà 8GB o 16GB. Però això no és un problema perquè el que molts necessitem és un bitxet per mirar l’email i fer quatre sumes en una taula tipus Excel. I en el mercat no hi ha res que pugui fer això.

I l’altre notícia que on veig que això dels sistemes operatius és del segle XX és amb la tele amb Wi-Fi. Un ordinador portàtil amb Wi-Fi s’entén, però alguna cosa està canviant quan hi ha càmeres de fotos amb Wifi, telèfons amb wifi i ara teles amb wifi.

Què hi pinta Microsoft i el seu Windows? No hi pinta res i tampoc compta gens enlloc.

I no és que Windows Vista sigui un desastre, és la realitat que és com és. I Windows Vista és com ha estat, però podria ser diferent i el Asus Eee i la tele amb wifi seguirien marcant tendència, quan el windows vista no aporta res perquè tampoc pot aportar res.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *