The Trap

Volia fer un resum dels tres capítols de The Trap, però no ho faré per dos motius. Primer perquè cada cinc minuts està tractant situacions diferents que per elles mateixes ja s’entenen i et fan pensar. I segon, perquè vaig llegir per sobre el que deia la wikipedia i, tot i que diu exactament el que relata el documental, no s’entén perquè li falta el desenvolupament, la presentació, veure com es va marcant el camí narratiu.

Utilitza intensament retalls d’altres vídeos que fan explícit el que explica, i si fas una frase que resumeixi el que està dient no entens el que ha dit. De fet, després de veure el documental he tornat a llegir la wikipedia i llavors he reconegut el documental en les paraules. Les paraules per elles mateixes, segurament, segueixen sense dir-me res. (explico tot això perquè estic molt temptat a fer-vos un resum 😛 )

M’ha fet gràcia que un dels tres capítols acaba dient que els economistes només els entenen altres economistes o els psicòpates. M’agradaria veure aquest documental al costat de Xavier Sala i Martin, a veure què diu.

Per altra banda, depèn de com miri aquest documental puc recordar les tesis del professor de ioga. Per exemple, que en la nostra societat tothom té por i està molt tancat. També diu que la nostra societat està en decadència i que un dia tot farà un pet.

Economista vs professor de ioga. Ioga vs Economia. Els ioguis no necessiten economistes per seguir vivint. I els economistes tampoc necessiten ioguis.

I em sembla que està guanyant el ioga. Fins i tot un dels que hauria de ser partidari de l’economia com Pedro Nueno (un super-capo de l’escola IESE) diu (si no recordo malament) que les noves tendències indicaven que el temps era el vertader luxe. És a dir, el luxe no és tenir molts diners, el luxe és tenir temps. Escac i mac dels ioguis (que es poden passar molta estona amb els ulls tancats).

(si viviu a Barcelona i voleu venir un dia a fer ioga amb mi, busqueu-me i us invito 😉 )

((per cert, segurament ningú voldrà venir a fer ioga, i no voldreu perquè teniu por, i això confirmarà que el profe de ioga tenia raó 😛 ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *