l’ordenança de la bici

Ciclistes
a partir del dilluns 17 de setembre la Guàrdia Urbana de Barcelona començarà a multar –habitualment amb no més de 30 euros– els ciclistes que no respectin la nova ordenança municipal de circulació. Això és, aquells que se saltin un semàfor en vermell, que no portin llum o timbre, que circulin amb auriculars o parlant pel mòbil, que lliguin les seves bicicletes a semàfors, papereres, arbres o bancs, que circulin pel carril bus, que vagin per voreres de menys de cinc metres d’ample o que no deixin més de tres metres d’espai a la vorera per als vianants, entre altres infraccions.

[…]

Les autoritats municipals asseguren que l’aplicació d’aquesta ordenança –que també contempla multes als vianants que ocupin els carrils bici de les voreres, com el de la Diagonal, un invent del diable– no es convertirà en una campanya de persecució als ciclistes.

A mi em sembla un error tractar una bicicleta com si fos un vehicle normal i corrent, sigui moto o sigui cotxe.

Anar en bicicleta per Barcelona és com anar a peu però més ràpid. Ja està. No té més. Semàfors i pàrquings són coses que fan per altres vehicles.

Heu anat per Barcelona i us heu fixa’t on hi ha pàrquings? Enlloc, però no demano que en posin més, demano que deixin d’omplir la ciutat de coses. Com si no hi haguessin prou coses que ara l’ompliran de parquings de bicis.

I ara mireu aquesta foto. A dues bicicletes els posaran multa perquè no estan lligades al parquing. És imbècil.

IMG_0704

Enlloc de deixar que la gent s’espavili, els socialistes de l’ajuntament han pensat que les bicis només es poden lligar on ells han pensat abans que s’han de poder lligar. I si el “parquing de bicis” està ple i no pots “aparcar” la teva bici, et fots i pagues una bonica multa.

I en canvi les motos es poden aparcar on els doni la gana. Quina classe de lleis fan aquesta gent?

I a sobre, els vianants que caminin pel carril bici de la Diagonal els posaran multa.

És un sense sentit.

Han fet un servei de bicing que peta per tot arreu. La ciutat no està preparada per anar en bici, i què s’inventen els de l’ajuntament? MULTES!

Si trobo algun socialista o eco-socialista pel carrer, el penso atropellar.

Per cert, vaig anar a Amsterdam i allà els ciclistes parlen pel mòbil i ningú els diu res. A Barcelona, et posaran una multa. És estúpid de veritat, es pot parlar pel mòbil i anar en bici perfectíssimament. Quan vas en bici vas a poc a poc. I buròcrates de l’ajuntament s’han pensat que la bicicleta és un “vehicle de transport”, i cal regular-ho ben regulat. Ah, i tampoc tenen pàrquings de bicicletes. I em sembla que es salten els semàfors. Què carai està fent l’Ajuntament de Barcelona?

4 thoughts on “l’ordenança de la bici

  1. És d’imbècils. Si això ho fan els socialistes és que no hi ha ideologies ni polles. Si volen potenciar el “bicing”, menys màrqueting lamentable per interessos polítics i més eficàcia. Com fer més carrils bici, que gairebé no n’hi ha. I els que hi ha, almenys que siguin dignes. Tots els polítics fan el mateix: riure. Bé, riure i intentar justificar i assegurar la poltrona. Les idees imbècils són transversals. No m’estranya la pena que fa el país.

  2. Es vergonyós que et fotin una multa quant a Barcelona hi ha molts pocs parquings de bicis. Molt omplir-se la boca els politics d’ecologia i transport públic i només saben que recaptar pasta.

  3. Qué equivocats aneu per la banda de lo politic: La llei anticiclista l’ha defensada el Portabella, que no es del PSC sino promotor de l’independentisme i antisistema. I es que, atacar el sistema i colpejar ciclistes a base de multes son totes dues bones formes d’escaquejar-se del veritable deure dels polítics: fer-nos la vida en convivència fàcil, no a l’inversa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *