Pisos Protecció Oficial

Avui vull expressar 4 idees que tinc sobre els pisos de protecció oficial.

Primer, no em sembla gens bé que amb els impostos de tothom es paguin pisos per uns pocs. Sé que l’Estat en altres ocasions també es gasta molts diners en gent concreta, com per exemple, fent una radiografia al braç de qui se l’ha trencat. També veig com independitzar-se dels pares costa molt, i tothom comparteix pis.

Entenc perfectament que l’Estat pot afectar el mercat dels pisos, em sembla obvi que la bombolla immobiliària és culpa del PP. Però la solució dels partits d’esquerres no pot ser pagar pisos a qui ells decideixin que ho mereixen.

És una presa de pèl a tots els votants que els polítics diguin que faran pisos de protecció oficial quan se’ls pregunta pel problema de l’habitatge. Si el PP ha escalfat el mercat immobiliari a base de lleis que s’apliquen a tothom, els d’esquerres també ho haurien de fer així. Però tampoc val dir “a partir d’ara tots els edificis hauran de destinar el 20% en pisos de protecció oficial” (com han dit). Això és fer el mateix que pagar pisos de protecció oficial, però obligant a tothom a participar-hi. És com al comunisme soviètic, on el preu del pa havia d’estar fixat perquè sinó les masses es podien adonar que el comunisme no funcionava.

I, evidentment, els pisos de protecció oficial són la font més gran de corrupció que hi ha. I és del tot natural. Què pots esperar si un pis val 300 mil euros i hi ha algú que l’aconsegueix infinitament més barat? Enlloc de tenir els pisos en el mercat i tenir notaris, tasadors i hipoteques, tenim uns pisos fora del mercat amb buròcrates que decideixen qui és prou pobre per merèixer un pis. Comunisme també.

Per acabar un cas que vaig llegir no sé on: Hi havia un grup de gent que van ser agraciats amb uns pisos de protecció oficial farà uns 20 anys. Properament s’acabava el termini d’estar oficialment protegits, i si fa 20 anys no tenien diners per sobreviure sense la mà de l’Estat, avui que l’Estat els convidava a viure en la natura, veien que encara tenien menys possibilitats de llogar o comprar un pis.

Tenia més arguments però m’han fugit del cap. 😕

Articles futurs: perquè no m’agrada l’actual Educació Pública, i per què hi ha coses ben fetes que no compleixen les lleis de mercat.

6 thoughts on “Pisos Protecció Oficial

 1. ara quan pugui seguiré escrivint al bloc. De totes maneres no esperis un escrit titulat “com podem aconseguir que tothom tingui pis”

 2. aquí el preu del pa i dels diaris de paper tb eren fixes no fa molt anys.

  Jo tb penso els pisos de protecció oficial no és la solució ja que no n’hi ha per tots crec que donar desgravacions fiscals tp, crec que seria més adecuat fotre uns bons impostos per pisos buits i segones residències.

  O senzillament pujar el salari mínim de 500 a 2000e i així tothom podrà comprar un pís de 150.000.

  tb hi ha la opció del salari basic de renta ciutadana, 600euros per tothom encara que no treballis, amb això com a mínim pagues un lloguer o una hipotèca.

 3. jo no crec ni en salaris bàsics, ni augmentar el salari mínim, ni en posar impostos als pisos buits. Sembles una mica Déu eh tu bacus! treus per aquí, poses per allà…

 4. Pingback: nunca nueve » pisos de lloguer

 5. Pingback: nunca nueve » Pisos Protecció Oficial, una experiència

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *