collapsing bicing

bicing

M’he entretingut a fer una gràfica amb les dades que van donant ells mateixos. En vermell és el número de bicicletes, en negre el número d’estacions. Aquests dos estan segons l’escala de l’esquerra. El color carn que puja exponencial és el número d’abonats i segueix l’escala de la dreta.

Certament sembla que el número de bicis hagi augmentat semblant al d’abonats, però això és perquè estan en escales diferents. De número de bicis només tinc tres dades. 200 al inici, 750 al maig i 950 ara al juny. La relació entre abonats/bicis al maig era 26, ara és 52. El Periódico diu “El sistema, en teoria, podria sostenir fins a 10 utilitzacions diàries de cada bicicleta.” per tant vol dir que cada dia poden fer servir la bici 10 mil persones, i vol dir que cada usuari només pot fer servir la bici un cop cada cinc dies. I el creixament d’usuaris és exponencial.

El Bicing havia de ser un servei de transport públic, i avui, a mi, ja no em serveix. No puc comptar en desplaçar-me en bici perquè moltes vegades m’he trobat sense bici. Sé que molts s’hi troben, i sé que la reacció dels responsables és: “és que ho hem fet tan bé que tothom ho fa servir”. Però no. Oi que no pot ser que uns dies vagis al metro i no funcioni? Doncs el bicing està mal muntat.

Els ciutadans hem de ser una mica exigents. No s’hi val a iniciar un nou sistema de transport públic i després deixar-nos tirats d’aquesta manera. No pot ser anar cobrant abonaments anuals i després no trobar mai bici. I sí, el sistema ha d’estar preparat perquè al matí tothom se’n vagi a la feina i a la tarda tothom torni. No s’hi val a que només funcioni a hores poc usuals i destins no habituals.

PD: Després de llegir-me a mi mateix, m’estic indignant de tal manera que de seguir així demanaré un full de reclamacions.

4 thoughts on “collapsing bicing

  1. Això és com les dones. Les de propietat compartida poden estar bé, però les de propietat exclusiva són molt millor i se’n gaudeix més.

    Si has d’utilitzar la bici intensivament, compra-te’n una, ara que has vist que et facilita la vida.

  2. Igual que les dones, M., el problema de la propietat exclusiva es que si les deixes al carrer mentre t’en vas a la feina, es possible que quan tornis se n’hagin anat amb un altre…

    Bicing es molt bona idea, pero cal moltíssim manteniment i em temo que l’ajuntament, un cop passades les eleccions, no s’ho voldrà permetre.

  3. Certament, hauria d’haver escrit algo per prevenir aquesta idea de “compra’t una bici”. Senyors, JA he anat amb bici pròpia per barcelona. No m’agrada, és un engorro. No vull estar pendent de la bici i haver carregar-la durant tot el dia. No vull haver de caminar perquè l’he deixat lligada lluny d’on estic ara. I ja no és per si me la roben, és perquè no vull estar lligat a la bici.

  4. Estic amb tu Mai9, si a Bcn ofereixen un nou sistema de transport públic, que estigui en condicions! I això que encara no he rebut la targeta per poder utilitzar-lo! Estic segura, que un cop sigui usuària trobaré moltes més pegues… però no vull comprar-me una bici! A partir d´ara, la nova excusa per arribar tard a la feina serà: “és que no trobava aparcament per deixar la bici”… què heavy! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *