bicing, primera experiència

Voldria parlar del bicing, que és aquest invent que ha posat en marxa l’Hereu per guanyar les eleccions. Les zones verdes, autor del mateix Hereu, van ser posades en marxa durant la legislatura quan no podia perdre vots.

Que és una iniciativa electoralista canta com una almeja pels 15 dies que falten per votar i perquè el primer que veus quan et dones d’alta és la cara de l’Hereu. (Potser t’has passat, no?)

IMG_8135

Un cop feta la intro, el tema: el bicing va la mar de bé.

Recomanació: apunteu-vos-hi tothom que tingui pensat passar pel centre de Barcelona. És igual si no teniu un pàrquing de bicis a prop de casa. Ni que sigui per anar de plaça Catalunya a Plaça Universitat, val la pena agafar una bici. És més ràpid. I el primer any val només 6€.

Altres consideracions pràctiques: Servidor va trigar 15 minuts d’anar de Plaça Tetuan al cap de munt d’Avinguda Gaudí tocant a l’Hospital de Sant Pau. Ei, fa pujada i vaig fer-ho passejant. Intenteu fer el trajecte en metro i trigareu més.

2a consideració pràctica: Si no teniu pensat fer servir mai el bicing, però hi ha la petita possibilitat que algun dia aneu a la platja: apunteu-vos al bicing. Només val 6€ i fer un petit passeig per la platja en bici és tremendo.

Com funciona el bicing: un cop tens el carnet, l’apropes (ei, només apropes, jo no l’he de treure de la cartera) a la superfície del pirulí del pàrquing i et diu quina bici has d’agafar (la número 14, per exemple), l’agafes i te’n vas. Com es torna la bici: arribes al pàrquing i deixes la bici. No has de fer res més. El pàrquing detecta, identifica la bici, la lliga, i adéu.

Limitacions: el pitjor és que només et deixen 30 minuts de bici gratis per trajecte. Cada 30 minuts més, valen 30¢ més. El temps màxim són 2 hores. Els caps de setmana pots agafar una bici a qualsevol hora, nit i dia, però durant la setmana tanquen a les 12 de la nit, cosa que a mi m’empipa molt i penso que ja podrien deixar els ordinadors connectats i deixar que la gent circuli quan no hi ha ni metro ni bus.

Altres problemes: On coi està el pàrquing? I on coi estan els carrils bici? Resumint: Què coi haig de fer?

Predic una allau de ciclistes arrel del bicing, però la ciutat no està preparada. Servidor en un sol dia, ja s’ha saltat semafors en vermell, ha anat contra sentit unes quantes illes del carrer Provença (tal com feien altres ciclistes) i no he pogut seguir un carril bici per l’allau de cotxes i motos que se’m tiraven a sobre (a Diagonal cantonada Sant Joan).

Altres detalls: Empipa molt i molt arribar a un pàrquing i NO poder deixar la bici. Aquesta nit m’ha passat que dos pàrquings de prop de casa estaven plens, i ara què faig? Vaig 4 illes de cases de l’Eixample més enllà a veure si tinc sort a un altre pàrquing?

Exemple de situació surrealista: Un pàrquing ple de bicis i l’ordinador diu que no en té. Què has de fer si anaves a buscar o deixar la bici allà? Ho heu vist bé: anar 4 illes de cases de l’Eixample més enllà. Honestament, a veure si ho arreglen, que els catalans, després de l’Estatut de Zapatero no estem per hòsties.

DSC00321

Anàlisi de la bicicleta: és una bicicleta pesada, i alguna que he aixecat la roda, si li donaves força per girar, no girava. Tot i així van la mar de bé. Les tres marxes que té són suficients i adequades per anar per ciutat. Té dos llumets que s’encenen automàticament (també n’he agafat que no funcionaven), i el maleter frontal és la mar de pràctic. També està ben pensada la protecció de la cadena pels pantalons.

IMG_8139

I aquí em teniu a mi mateix aprofitant el bon temps a la platja. N’estic segur que molts dels que hi eren s’haurien apuntat per 6€ al servei, però només et pots apuntar per internet. Així que la meva recomanació és que us apunteu i després ja veureu si ho feu servir, total són 6€.

Post Data: Problemes logístics: el sistema no està gaire ben muntat. Em vaig donar d’alta per internet i resulta que a la web no li va agradar la meva targeta de crèdit. Envio un email, passen els dies i ningú diu res. Vaig personalment a la seu (per allà Portal de l’Angel) i resulta que quan a la web no li agrada una visa no s’hi pot fer res, i l’única solució és donar-te d’alta amb un altre nom d’usuari. Això no ho diu enlloc de la web, em sembla que els del telefon tampoc ho saben, i sorpresa: la seva botigueta està replena de gent, i a més tanquen a les 17:30 (un panorama desolador, veritat?). Això de la visa també li havia passat a un altre mentre feia cua. Altres problemes logístics: triguen més de 15 dies a enviar-te la targeta un cop han carregat els 6€ a la Visa (les noies de la botiga diuen 5 dies).

Post Post Data: Potencials Usuaris: Jo no crec que el potencial usuari sigui el típic (eco-socialista) que va per ciutat amb la seva bici. De fet, en conec dos que ja m’han dit que no s’hi apuntaran perquè li veuen avantatges a tenir la “seva” bici (en el fons són uns capitalistes).

L’usuari que jo hi veig és algú que com jo, es mou per la ciutat, i pot fer servir un autobús, el metro, o la bici. De fet, jo mateix he encadenat un autobús i una bici en un trajecte.

Post Post Post Data: Tot això que heu llegit és l’experiència de només dos dies amb el carnet. :mrgreen:

6 thoughts on “bicing, primera experiència

 1. Es verdad que puede ser difficil hablar con ellos por telefono, pero si insistes, lo consigues (experiencia propia.)
  commo ya habia oido que habia que esperar un ratito antes de recibir la tarjeta de usuario he pedido que me confirmen el tiempo de espera.
  respuesta: de 5 a 10 dias laborables!
  y todavia estoy esperando…

 2. Electoralista ho és, no hi ha discussió aquí, però malgrat això el sistema és molt interessant, pot donar l’impuls que li falta al ciclisme urbà a Barcelona.

  Esta molt bé tot l’anàlisi que en fas, m’ha semblat realment interessant, esperem que tots els inconvenients s’acabin de solucionar amb el temps, jo vaig acabar enviant una carta al diari després de gaire bé dos mesos esperant la targeta.

  Eric: Avisa’ns quan la rebis, hi ha gent que en 2 dies la te i altres en 2 mesos… bé, son coses que pasen xD

 3. Carai, dos mesos esperant… i fa tota la pinta que la vas rebre per la carta als diaris, que sinó…

  Jo els vaig veure bastant impotents al xiringuito que tenen a Portal de l’Angel. No és culpa de les noies que hi ha allà, és culpa d’algú de més amunt que no atén al públic.

  I certament, puc dir que és electoralista, però immediatament després dic que el servei és interessant.

 4. Molt bon “estat de la qüestió”.
  Espero que no morin d’èxit, perquè la logística de la botigueta de Portal de l’Àngel i de l’atenció telefònica fan arrencar a córrer…
  Les bicis prou bé…
  Ah, i jo també m’he trobat d’haver d’anar a deixar la bici a 5 mansanes de casa, calen més estacions és clar…

 5. Pingback: nunca nueve » Hem trobat les bicis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *