la informàtica “is different”

És una pena que els que ens agrada la informàtica no aconseguim explicar perquè això de la tecnologia és tan diferent a la resta del món.

Avui m’ha passat que la meva mare m’ha preguntat què faig amb l’ordinador, i no li he sabut dir. “Oci” m’ha dit ella. Però ella m’ha fet notar que jo li havia dit que la nova pantalla m’anava millor per a “treballar”.

Jo li he dit que ho feia tot a internet. Des de que ha marxat fins ara m’hi he estat fixant. Què he fet: revisar bloglines, digg, uns quants forums, i revisar les carpetes de bookmarks de “diari”, “semi-setmanal” i “setmanal”, que els més avispats haureu endevinat que hi poso els enllaços de coses que vull mirar en certa freqüència. (serveixi de suggeriment als lectors encara més avispats)

Llavors, què he fet? Actualitzar-me. En podríem dir així. Val la pena actualitzar-se? Deixem-ho amb que sortosament, podem actualitzar-nos més o menys a gust de l’usuari.

Girant a dins del mateix tema: Un amic va dir que avui dia som anònims, i jo li vaig dir que internet ens singularitza (i ell va dir que sí). És curiós perquè és just el contrari que pensavem fa 5 anys, que a internet erem anònims i a la vida real concrets i diferenciats. Potser ho veiem diferent perquè hem canviat el punt de referència (com diu ell) (per cert, t’acabo de singularitzar 😛 ).

I ara podeu tornar a llegir el primer paràgraf. Del que volia parlar és d’això. Ja us ho llegireu allà.

Qui és Bill Gates? És una persona que porta tota la vida fent un sistema operatiu. Imagina’t un fuster que es passi tota la vida fent una cadira. Oi que no s’admeten comparacions?

Per cert, tinc la sospita que Bill Gates es va retirar quan va veure que Linus Torvalds era més jove que ell, i per tant, s’hi podia estar més anys fent el sistema operatiu.

Podria explicar més coses curioses. Per exemple, una conversa entre una advocada i jo. Jo, que per tradició bloquil explico les coses i veig transitar la informació sense aturador. I ella, que es mou entre confidencialitats. 🙄 I ara estava pensant, serà que hem arribat a Star Trek? Els Advocats, una espècie humanoide amb facilitat per a memoritzar lleis, un reducte de robots informàtics que s’alimenten de pizza i els futboleros, una branca humanoide amb facilitat per les coses buides.

6 thoughts on “la informàtica “is different”

 1. Em sembla que la pregunta de la teva mare no és la pregunta que tu has entès.
  Ella es pensa que té un ordinador, però segurament el que ella fa servir és una màquina d’escriure tecnològicament avançada i no entén que amb allò es pugui fer res més que escriure, amb tots els respectes per la teva mare, eh!
  La pregunta que et feia la teva mare era: què fas tantes hores amb una màquina d’escriure?
  De tota manera, la definició que n’has fet em sembla prou bona, t’has actualitzat, però fins que el teu SO no està del tot actualitzat ni tan sols vas a dormir, això és massa fisiològic, i els informàtics aquests aspectes ja no els enteneu.
  Potser sí que estem en una mena d’Star Trek.

 2. Ja ho sé que la teva mare ja sap que tu no el fas servir com una màquina d’escriure, però ella sí, per això no entén què hi fas.

 3. Navegant més pels meus records i sentiments que per la web….he arribat a la teva web, altra vegada, des de fa moltíssim que no ho feia ja..

  Potser era cert que la teva mare i jo ens haguéssim entès, almenys en converses, més que la teva i jo…

  Jo, també, em preguntava què tant faries en internet? a part de trobar informació, escriure i llegir e-mails, escriure coses, i mai ho vaig poder entendre…..i no t’ho pregunto ara…

  Tal vegada, sense adonar-nos, vam convertir a un *pc en la nostra millor companyia i vam allunyar als quals volen estar prop, perquè intentes viure com es viu en la web, tractant informàticament a tots. I fins i tot creiem que ens fa conèixer gent interessant, arribant a tenir relacions exactament de la mateixa forma freda i virtual, allunyada d’aquells sentiments que no es poden virtualizar i informaticatizar, com tot el que trobem en una web….

  No comparteixo la idea teva pel que fa a Will Gates, potser els informàtics de debò, sabem que per mitjà d’un algorisme matemàtic i un mètode programàtic no es pot manejar la vida real i menys els sentiments que haurien d’ajudar-nos a descansar de tanta racionalitat que trobem en tot costat……

  Suposo que esborraràs aquest comentari, per la seva autora, però em va semblar curiós que la teva mare t’hagi fet gairebé la mateixa observació que una vegada jo vaig fer de tu….

  T’aprecio i espero sort per a tu, salutacions a la teva mare, ah, ho he traduït perquè et sigui més fàcil llegir—-

  Adéu…

 4. Disculpa por mi comentario, no quise ocasionar reacciones en tu señora, la verdad no debe dejar ningún comentario en tu blog, yo estoy bien sin tí y tu sin mí, despreocupate, porque no volveré a llegar a tu blog….no quiero más problemas ni reacciones…porque realmente hay tiempos débiles pero son superables

  Adiós….

 5. Pingback: Customized Design Solutions

Leave a Reply

Your email address will not be published.