impost de successions

La febre de la retallada fiscal arriba a Catalunya | El Periódico de Catalunya | Política
Alguns argumenten que les grans fortunes no paguen aquest impost [de successions] perquè disposen de mecanismes d’enginyeria fiscal per evitar-ho. En lloc d’impedir aquest escaqueig, el més còmode és suprimir l’impost. També podríem suprimir l’IVA, ja que existeix l’economia submergida. ¿On són els Botín, Álvarez, Núñez, Carulla, Lao, Lara, Ortega… d’aquest país, que no imiten la part bona d’aquells milionetis dels EUA?

He llegit aquest article i he pensat que es mereix que el comenti i/o destrossi.

Anem per pams. Primer. Diu que quan Bush va fer la seva famosa TaxCut, els milionaris s’hi van oposar. Un moment. Això no passa ni els millors somnis del socialista més somiador. De la manera que ho diu casi m’imagino els milionaris manifestant-se en contra de pagar menys impostos. S’hi van oposar 4 milionaris que veien que encara que ells personalment paguessin menys això no seria bo pel país.

Primer B. I la situació actual, senyor il·luminat que li donen espai al Periódico, és perjudicial per Catalunya! Aquest home no se n’adona, no en sap o el seu sub-conscient no li permet entendre la realitat. Quina és la realitat? Que a Madrid han eliminat completament l’impost de successions i tots els semi-rics de la resta de l’estat s’han posat a comprar pisos a Madrid perquè quan l’heretin, els fills no pagaran impostos. I, sorpresa, sorpresa, Madrid està recollint més ingressos pels pisos que els que perd per l’impost de successions.

Segon. És veritat que els hiper-milionaris se salten els impostos de successions a base d’estar-se 10 anys planificant. Recordo que el Comte de Barcelona se’n va anar a viure (i morir) a Navarra perquè allà aconseguia no tributar quan el seu fill heretés els seus pisos de Barcelona (que encara estaven a Barcelona). És a dir, ell es mou a Navarra, i màgicament, els impostos de tot el que té a Espanya és redueixen a zero.

Tercer, jo en sé poc d’impostos, però crec que els milionaris no es poden saltar pagar l’IVA en el que compren. Així que la seva comparació entre suprimir l’impost de successions i l’IVA és queda en no res. I comparar la planificació fiscal amb l’economia submergida és comparar coses legals amb coses il·legals. (tres punts pel periodista que no diferencia entre legal i il·legal)

Quart. A aquest homenet no el convenç l’argument de suprimir l’impost perquè la gent se’l salta. Aquest home, en el sub-conscient, té la idea que nosaltres anem en contra el govern i el govern ens ha de perseguir. Aquest home deu ser un revolucionari comunista que quan veu que les lleis no funcionen, no entén que la mare natura li està indicant que s’ha de canviar el sistema, sinó que vol dir que s’han de posar comissaris que vigilin a la gent que va contra el sistema. (ah! maleïts especuladors que compren un pis sabent que pujarà de preu!)

Cinquè, aquest homenet no s’adona que la situació actual va en contra de la gent normal. No són els hiper-milionaris els més perjudicats per la situació actual. Són la gent normal que no tenen un bufet d’advocats darrera. Només una dada, en la situació actual, el 2% dels morts paga el 90% del que es recapta amb l’impost. I aquest 2% no són els més rics, són els que menys planifiquen.

PD: I no he dit res de si s’ha de pagar l’impost de successions o no.

PPD: Prometo que quan he començat a escriure no estava tan enfadat amb l’homenet comunista somiador que ha escrit l’article.

7 thoughts on “impost de successions

 1. Pingback: nunca nueve » 375 ciutats

 2. Molt ben dit!
  Es que a l’articulista d’El Periódico no li diu res que les fortunes “catalanes” se’n vagin a tributar a Madrid ?
  I que amb la llaminadura pretesament “social” que ha fet el govern de permetre desgravar la herència de la vivenda familiar ens hagin tret la deducció general que abans hi havia del 20% de l’herència? Amb aquesta “millora”, les famílies més desafavorides, que no tinguin la vivenda en propietat i per tant no la heretin, abans haguessin tributat pel 80% de l’herència i ara tributen pel 100% !!
  Contra aquestes arbitrarietats i amb ànim totalment altruista (mal m’està el dir-ho), he creat la plataforma d’Internet noimpostsuccessions.forocatalan.com

 3. Nosotros seremos futuros paganos y nos dejaran sin nada,y entonce yo me pregunto¿Pa que coño hay que ahorrar y hacerse un patrimonio trabajando?
  A gastarselo todo y viva la Pepa,que nuestros hijos paguen las deudas y “merda par el que quedi”
  Asi no vamos a ninguna parte¿Para que queremos la “Dolça Catalunya”? para estar todavia mas jodidos con un gobierno de izquierdas, que lo es para lo que le conviene , o sea, para los incautos, pero a los demas no nos queda mas remedio que jodernos.

 4. Pingback: nunca nueve » Iniciativa no tindrà successió

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *