capitalisme i inseguretat al DiR

El gimnàs DiR ha decidit que vol guanyar més diners. I ho ha fet a base de donar inseguretat als seus clients.

Això seria el resum. Ara l’explicació.

A la sala d’activitats dirigides (on es fa aeròbic, steps, ioga, etc) han posat un anunci de BioCentury que diu “aquí y ahora se esta celebrando una fiesta de despedida. Adios kg!”. A mi aquest anunci em sembla ofensiu, de mal gust i que fomenta la idea que hem d’anar al gimnàs per perdre quilos. I volen que pensi que haig de perdre quilos i per tant, m’haig de comprar coses BioCentury. És francament desagradable fer exercici veient aquest anunci tota l’estona.

Segon detall. Al DiR hi ha altaveus per tot arreu, i ara posen una falca que diu “el 95% de les dones tenen celulitis”. O sigui, totes les dones, cada dia que van al gimnàs han de sentir vàries vegades aquesta falca. Una altra falca és “nou programa anti-celulitis al DiR”. És a dir, un altre cop sembrant inseguretat i recollint beneficis.

Tercer detall. A les sales de fitness han posat un cartell ben gros que diu “Qui t’orienta? nou servei d’Entrenador Personal”. I a les escales han posat cartells amb adjectius suggerents: “confiança”, “aprenentatge”, “seguretat”, “motivació”. És a dir, fins ara podies anar al gimnàs i fer exercici amb un programa que et feien ells mateixos. I ara ells mateixos et diuen que si no contractes un entrenador personal estàs perdut.

I de postres un altre detall que és el més bèstia, però que van tenir la sensatesa de corregir en menys de 15 dies: A les classes d’activitats dirigides, tots els assistents es posen de cara a un mirall que ocupa tota la paret, i el monitor davant del mirall mirant-nos a nosaltres. Al mig del mirall, un cartell enorme anunciant hipoteques. És a dir, tu vas a classe de ioga, i ja no et veus a tu mateix, sinó un bonic anunci d’hipoteques.

Una altra cosa que estan fent els del DiR és intentar vendre semarretes i pantalons amb el logo del DiR als seus clients. Cosa que em sembla molt bé, però clar, quin valor té una marca quan sotmeten a una publicitat feroç a tots els seus clients directes? I encara més, la gent més propensa a apuntar-se al DiR és gent que té amics que hi van. Com volen que animem a ningú si més que un gimnàs sembla un correccional?

Ara m’he passat amb això de correccional, però recordem que et matxaquen les seves idees continuament i intenten que em senti malament de totes la maneres possibles. Sempre buscant el benefici i prescindint de si els seus clients estan en forma o no.

7 thoughts on “capitalisme i inseguretat al DiR

  1. Totalment d’acord amb tu! fins i tot és patètic el fet que mai saps clarament quins preus tenen. Què val anar-hi de matí, de tarda o tot el dia, és impossible. Sempre et pregunten “però tu quan voldries venir?”…

  2. ho bo del dir que tens moltes classes dirigides a quasevol hora,peró crec que es massa i estan anant per un camí molt capitalista,sense els sentiments dels clients,sense que els mateixos treballadors siguin honest amb els clients .
    Clar que hi ha de tot ,peró jo penso que tennen que ser aixi per motius de treballs pels mateixos directors si no els fan al carrer.
    El dir te las seves coses dolentes i bones,pero ho mes important que hem de anar per entrenar i fora,si coneixem gent genial i si no no passa res.
    La vida son mes coses i ho mes important es el nostre caracter i hem de transmitir sensacion positives i ser amables encara que ells no siguin igual,hem de ser diferents petonets a tots

  3. Em de pensar que la cadena de gimnasos Dir, no deixa de ser una empresa. Crec que és molt normal que intentin incrementar tot el que puguin el seu nombre de clients, fent servir publicitat o intentant convèncer a que les persones poden millorar en el sentit de la seva salut. No penso que la publicitat sigui ofensiva, ni de mal gust. En resum, les persones que s’ha senten afectades o ofeses per aquesta publicitat, mostren molt poca personalitat i inseguretat en el que fan. És la meva opinió. D’altre banda és millor no fer cas mai del que diuen, ens tornariem bojos sinó fos així.

  4. Pingback: nunca nueve » DiR Castillejos es queda sense zona humida femenina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *