Successor del DVD?

A no ser que visqueu sota una pedra, estareu al lloro de la nova guerra pel següent plàstic rodó que comprarem a preu d’or.

Jo faré alguns consells, que potser no seran d’or, però que us ajudaran a tenir una economia de subsistència. (per entendre la frase cal llegir-se l’article)

  1. l’alta definició de 720p és alta definició sí, però la mare dels ous és el 1080i o 1080p. Això ho dic per si us compreu una tele nova d’aquestes planes, no li feu cas al logo “HD Ready” mireu la resolució, i si diu “1300×780” és que no va bé per les 1080 línies (les línies són el “780”).
  2. Al meu entendre, el successor del DVD serà, a curt termini: el P2P. Hi ha uns xinesos que estan posant una pila de pelis en 720 i 1080 línies a l’eMule i BitTorrent. Així que si puc baixar-me les pelis d’internet i veure-les en algun aparell d’aquests que fan ara amb disc dur (com ara el nou Apple TV) per què hauria d’arriscar la compra amb un lector HD-DVD o Blu-Ray?
  3. Per favor, deixeu-vos de comprar DVDs com a desesperats! Aquestes festes estava a l’Fnac i vaig estar a punt d’explicar a tothom la bona nova, que s’acosta el messies i que deixin d’adorar al fals ídol. A veure senyors, la càmera que parlava l’altre dia grava vídeos a 848×480, el DVD té 720×480 (NTSC) o 720×576 (PAL), i te la venen com a càmera de fotos, no de vídeo.

En resum, si no heu vist cap peli en alta definició, aquest hauria de ser el vostre proposit pel 2007. Vaig veure Hoodwinked al cine, i l’he vist en alta definició en 720p, i vaig apreciar la imatge molt més en HDTV (clar que al cine estava a mig km de la pantalla).

Comproveu els tamanys en aquesta altra entrada al bloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *