Programes de Codi Obert a favor de robar

Els deu projectes més baixats de SourceForge.net són:

 1. eMule
 2. Azureus
 3. BitTorrent
 4. Ares Galaxy
 5. DC++
 6. CDex
 7. Shareaza
 8. VirtualDub
 9. GTK+ and The GIMP installers
 10. eMule Plus

D’aquests, 7 són programes d’intercanvi de fitxers (eMule, Azureus, BitTorrent, Ares Galaxy, DC++, Shareaza, i eMule Plus). El CDex és per ripejar cds, i el VirtualDub és per processar i capturar videos. L’únic que a la pràctica no serveix per fer ilegalitats és el GTK i GIMP.

I això em fa pensar que els Programes de Codi Obert (PCO) realment canvien la societat. I que les lleis s’han d’adaptar als usuaris, perquè els PCO són els programes fets directament per la massa de la societat, i és la massa que també els fa servir per saltar-se les lleis. A mi em sembla que si no fem les lleis que ens agradin a tots, tindrem unes lleis restrictives imposades pels de dalt, i la massa que ens espavilarem com puguem per tirar endavant, una mica com passa a qualsevol país del 3r món.

One thought on “Programes de Codi Obert a favor de robar

 1. Pingback: bitacle.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *