Som una nació i tenim el dret a decidir

Aquesta tarda he anat a la manifestació “Som una nació i tenim el dret a decidir”, per anar-hi només he necessitat un motiu: Em molesta molt que el PP (Piqué inclòs) digui que als ciutadans no estan interessants pel nou Estatut, doncs allà em tens PP, m’interessa i molt el nou Estatut.

Aquestes dues són al començar, just a la plaça Espanya, mirant a dreta i esquerra:
IMG_0713 IMG_0712

Des de la Gran Via, pujat a sobre una barana, a dreta i esquerre:
IMG_0716 IMG_0719

Els d’ERC han parat quan han vist la pancarta, els ha fet gràcia:
IMG_0731 IMG_0733

Entre aquestes dues fotos hi ha 5 minuts, podem dir que tota la Gran Via estava plena de gent, des de Plaça Espanya fins a Plaça Universitat. Tot el recorregut de la manifestació ple de gent:
IMG_0750 IMG_0757

Per acabar dues pancartes que m’han agradat:
IMG_0729c IMG_0763c

I un video amb la frase més repetida de la tarda: Som una nació

I ara, algunes paraules meves:

La manifestació m’ha sorprès per tranquila. Jo no he sentit CAP sortida de to, ni res en contra d’Espanya, i això que els del PP porten mesos cultivant la confrontació!

He sortit amb la impressió que la mitja d’edat era entre 30 i 40 anys. Molta gent adulta. No ha estat la típica manifestació de gent jove inconformista que demana coses estranyes (com ara “papeles para todos”).

Tampoc m’esperava veure gent nascuda abans del 1975 cridant “in, inde, independencia”.

No sé en què estaven pensant CIU, IC (i PSC?) en no participar en la manifestació. Per què es va fer enrera IC? Els d’ERC els estaran la mar d’agraïts, l’únic partit polític que hi ha participat són ells. L’únic partit polític que defensa fora de Catalunya el mateix que defensa a dins de Catalunya és ERC. El 90% dels partits catalans estan d’acord en un Estatut, però l’únic k el defensa ‘de debò‘ és ERC. No ha estat una manifestació de gent que vota ERC (no he sentit ni un “Carod President”), però el missatge d’ERC és: “nosaltres estem aquí amb vosaltres”, i CIU? estan a casa comptant els dies que falten per les eleccions pensant que guanyaran 🙄

Nota: cliqueu a les fotos per veure-les a tamany extra gran: 3072×2304

18 thoughts on “Som una nació i tenim el dret a decidir

 1. JOAN OLEGUER PRESAS és més només ‘ un jugador , és el simbol d ‘ una NACIO CATALANA que a dret té el seu INDEPENDENCIA , SOC CATALA NO ESPANYOL i un dia la CATALUNYA LLIURE pegarà l ‘ ESPANYA al mundial de futbol FIFA + UEFA amb capità OLEGUER DE SABADELL CATALUNYA el meu germanà .
  VISCA CATALUNYA AMB OLEGUER PRESAS I MARC SABATES.
  http://WWW.MARC-SABATES.COM
  BARCELONA
  CATALUNYA //// .

 2. La meva familia ha mort als camps tenem anti franquista i català abans de tot . Adorem oleguer presas , lluis llach , pep sala , gerard quintana, i tot allo que representa la catalanitat , jo ‘ he après el català molt unic el meu somni veure els catalans reconegut com els germans escocès .
  visca catalunya lliure //// .
  http://WWW.MARC-SABATES.COM
  BARCELONA
  NACIO CATALANA .

 3. Jo ‘ he tingut l ‘ alegria de discutir amb els meus amics senyors josep – lluis carod i ernest benach a casa de la catalunya (paris) . Volem que la catalunya sigui reconeguda com una verdadera nacio en tots els àmbits com l ‘ esport .Visca catalunya lliure , espanya fora .
  marc-sabates.com

 4. Pingback: nunca nueve » 1-D, la manifestació tranquila

 5. CATALANS !
  interpretant el sentiments i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi , proclamo la REPUBLICA CATALANA …
  Ens basem en coses immortals que son els drets del homes i dels pobles , i , morint i tot si calgués, no podem perdre .
  Barcelona , NACIO CATALANA LLIURE//*//14 d’ abril de 1931
  El president ,Francesc Macià
  CATALUNYA +KOSOVO = INDEPENDENCIA.
  Marc Sabatés i Laporta. SOC CATALA !

 6. El meu pais és Catalunya //*//i la meva llengua i cultura , també els hàbits i costums , festes , menjars i tot un reguitzell de vivencies que en conjunt son part de la nostra terra , ja ens ve de familia , els avis , els pares i familia tota (Sabates -Roda de Ter-Barcelona Catalunya //*// ).
  El fet de trobar Catalunya com la nostra terra ja dona idea de que un Català mai pot ser o sentir se espanyol , és quelcom impossible sentir .se d ‘ un lloc de diferents costums i llengua .
  VISCA CATALUNYA LLIURE 2014.
  MARC SABATES I LAPORTA .

 7. Pingback: nunca nueve » Som Una Nació, Nosaltres Decidim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *