Francesc Sanuy i La Caixa

Al programa Minoria Absoluta de RAC1 van entrevistar el 14 de Desembre de l’any passat a Francesc Sanuy.

Com que m’ha semblat interessant, ho penjo aquí perquè l’escolteu. Parla de dos temes: 1) del petit botiguer i el gran centre comercial, i 2) de La Caixa.

El k diu del petit botiguer és interessant i val la pena escoltar-ho, però us deixo algunes frases sobre La Caixa:

Vida d’un català: dorm en un pis d’Immobiliaria Colonial (de La Caixa), es lleva i encén el llum de Fecsa-Endesa (de La Caixa), et dutxes amb aigua d’Aqbar, (La Caixa) que s’escalfa amb el mateix gas de Gas Natural, et prens un donut de la casa Panrico (La Caixa), baixes al pàrquin Saba (La Caixa), poses benzina Repsol (La Caixa), te’n vas a treballar per una autopista de peatge, fas trucades des d’un mòbil amb Telefonica de La Caixa, vas a passar la ITV que també hi ha Agbar (de La Caixa), vas a fer la compra al super Caprabo (La Caixa), compres un llibre d’Edicions 62 (de La Caixa), te’n vas al Liceu (La Caixa).

La Caixa es dedica sistemàticament a fer el drenatge del capital de l’estalvi dels catalans i a invertir-lo a l’IBEX35, que la major part són antigues empreses estatals amb seu a Madrid, i l’actuació d’aquestes empreses torna a Catalunya amb augments de preu (gas, electricitat, aigua, etc, etc).

Com és que sabem el que cobren els banquers i no sabem el que cobren els directius de La Caixa? I cobren unes xifres superiors als futbolistes del Barça, i estan vint-i-set anys a la cúpula directiva.

El Financial Times diu que La Caixa és una entitat retrògrada perquè es nomenen a ells mateixos i no responen davant de cap accionista (només davant Déu i la història), i els directius duren més d’un quart de segle, quan a europa els executius duren 4 anys.

Aquí teniu l’mp3: Minoria Absoluta – 2005-12-14 2h – Francesc Sanuy
Ocupa 4MB i dura 23 minuts.

One thought on “Francesc Sanuy i La Caixa

  1. Pingback: nunca nueve » 375 ciutats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *