Una frustació de 320×1200 pixels

He estat uns dies lluitant per poder connectar els dos monitors TFT a la targeta gràfica ASUS 5200. El problema és que el port DVI de la targeta només arriba a 1600×1200 i el monitor Dell 2405 és de 1920×1200, així que estava perdent 320×1200 pixels. Havia de connectar el Dell 2405 per DVI perquè el port VGA ja està connectat al segon monitor LG 1511s (de 1024×768).

La meva frustració tenia poques solucions. Si volia fer servir el port DVI (millor qualitat que per VGA) m’havia de comprar una targeta gràfica nova. La placa mare és AGP, però les targetes gràfiques d’ara són PCI-X, i això vol dir que si em comprava una AGP m’estaria comprant una targeta sense futur, i que no podria aprofitar en cap ordinador que em comprés més endavant. L’alternativa era aprofitar per comprar-se una placa mare nova (amb PCI-X), però això volia dir comprar-se també una CPU. Aquesta opció era massa cara.

La solució més barata era comprar un adaptador DVI-VGA i fer servir el Dell 2405 per VGA.

L’adaptador que venen normalment és aquest:

DVI-VGA

però per frustració meva no anava! 👿

Quan em pensava que m’hauria de comprar una targeta gràfica nova, els de la botiga (Extreme PC de ronda st. antoni) em van trobar un adaptador amb tots els pins, i aquest sí que anava. :mrgreen:

CIMG2950ppc

Si el primer adaptador ja em va costar trobar-lo, aquest segon adaptador és un tresor (ara si k em sento una mica friki), i si se’m trenqués o perdés no sabria on trobar-ne un altre, perquè a la botiga només en tenien un i no estava a la venta, era per ús dels tècnics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *