amicsRAC1.net

La web amicsRAC1.net és un lloc on la gent que escolta la ràdio RAC1 es troba, és una web montada per un home (eduard) que bàsicament fa una bona feina. Treballa bastant per fer que la web sigui un bon lloc i això es nota quan fa un temps que hi vas.

El més interessant d’amicsRAC1 és el forum, i aki és on arriben els problemes. Ja fa un temps vam tenir el mateix problema que he tingut avui. Us explico el primer problema:

Jo vaig escriure una cosa i l’eduard va venir i me la va esborrar, el seu motiu era k la resposta quedava malament. Quedava malament perquè erem dues persones que haviem respost en un minut de diferència i dient el mateix, i jo k havia vist la doble resposta vaig escriure un comentari divertit. L’eduard va esborrar la resposta de l’altre i el meu comentari graciós. El primer problema no va ser k l’esborrés, va ser k el va esborrar i no em va dir res. Llavors jo vaig actualitzar el forum (2 minuts més tard) i em vaig sorprendre perquè el k havia escrit no hi era. I ho vaig tornar a escriure pensant si havia tingut un lapsus. L’eduard ho va tornar a esborrar sense dir-me res. I llavors jo vaig escriure preguntant si algú m’estava esborrant el k escrivia (era això o jo m’estava tornant boig). I l’escrit va tornar a desapareixer. I llavors l’eduard em va escriure un MP (Missatge Privat) dient k fes el favor de deixar d’escriure k ell estava cansat d’esborrar. A partir d’aki van venir una pila de MP on jo li discutia k el k havia fet fos correcte.

La meva posició és k les paraules que cada u escriu són sagrades, i que si hi ha alguna cosa k es fa malament s’arregla, però esborrar (i sense deixar rastre!) el k els altres han esmerçat temps escrivint és un error. És un error perquè en un forum no hi ha res més k les paraules k cada u escriu, i si tenim una mà invisible fent i desfent segons creu convenient, doncs anem malament. Jo li vaig posar exemples de forums moderats correctament, on feien servir un sub-forum ‘escombraries’ on movien el k no era adecuat. El criteri de l’eduard és k hi ha unes normes i s’han de complir. El resultat d’akstes normes i la seva aplicació rigurosa és k al forum no hi ha discussions normals, i qualsevol tema que es desviï queda mutilat. Un altre principi de l’eduard és k qualsevol tema personal s’ha de fer per MP (entenent com a personal k una persona parla directament a un altre)

Aksts principis són correctes, no diré k són erronis perquè la intenció és bona, però el resultat és k quan un tema agafa interès perquè dues persones tenen visions diferents, doncs es mata i se’ls diu publicament k continuin parlant privadament. dos exemples. Com ja he dit, l’administrador esborra tot el k creu convenient, i aksts són dos exemples del k ha sobreviscut. Jo ja no sé si aksts dos exemples calia k fossin moderats, però jo, com a mínim no estic acustumat a k cada 3 per 4 em facin tocs d’atenció.

I ara passo al problema d’avui. Jo havia escrit aksta resposta en akst tema. Com podeu veure el tema va de queixar-se: “NO POT SER QUE …..” i la gent ha d’escriure coses k no puguin ser. Com veieu el tema el comença l’eduard. Jo penso que ho fa per donar vida al forum. No estic dient k si no ho fes el forum no tindria vida. Jo al forum hi vaig (o hi anava, com llegireu més endavant) perquè està bé. Hi ha gent maca i s’hi diuen coses interessants. Com he dit, l’eduard fa una bona feina al forum. Si llegiu el tema en qüestió, veureu que hi ha respostes que no diuen coses k no poden ser, i que responen a coses k s’han dit anteriorment, coses k filant prim podem dir k són personals i que per tant s’haurien d’esborrar.

Jo un tema on estrictament només es pugui escriure “no pot ser k patatim” el trobo sosso. L’interessant és quan es contrasten opinions i pots aprendre algo. El primer cas de saltar-se les normes és akst, però a mi personalment m’agrada llegir-ho, i veure k altra gent es queixa de Wanadoo. Això és molt més interessant k saber k una sola persona ha tingut problemes (puc arribar a la conclusió que ser client de Wanadoo és un mal rollo, sense la resposta no puc). Evidentment un moderador podia escriure: “Si us plau estem al fòrum general, torneu una mica al tema principal. Recordeu que per temes personals heu d’utilitzar els mp. Segurament si ho hagués fet, el k hagués rebut l’amonestació hagués pensat k s’estaven passant. Si llegiu el tema veureu k jo faig tres intervencions parlant de fulls de reclamació, en resposta d’una altra usuària k es queixava k Auna la va tenir 2 mesos sense tele, internet i telefon. Com diu una altra usuària en akst altre tema, si escrius a un forum et poden respondre. Afortunadament, en akst tema l’eduard no ha esborrat res (que jo sàpiga!) i només ha comentat: “Tema arbitres i futbol femení, si us plau.”

El que deia, l’eduard m’havia esborrat la meva resposta. Si la llegiu veureu que dic k li escriuré un MP perquè ja em veig venir l’amonestació. Dic explicitament k li escriuré un MP perquè ho sàpiga la gent k hagi llegit el tema i ho hagi trobat interessant, no és k no en parlem més, sino k continuem parlant per MP perquè l’eduard no es queixi. Jo no veig k sigui tan dolent. I els altres dos comentaris, doncs crec k eren enriquidors per la resta d’usuaris. Estic segur k la violència domèstica i l’allargament de les penes de presó interessen a més d’un. I més perquè el comentari apuntava a dos reportatges de 30 Minuts k jo vaig trobar interessants.

Tot i així, i en cumpliment de les normes, l’eduard m’ha esborrat el missatge i nunca mas se supo. I jo, k m’he posat francament irritat, he escrit una resposta dient que l’eduard m’havia esborrat el k havia escrit. I com podeu comprovar amb el tema real, també l’ha esborrat. Jo trobo francament lamentable k es mutili l’expressió d’un usuari d’aksta forma tan arbitraria. Potser l’eduard no hagués esborrat el k escrivia si hagués escrit “no pot ser k desapareguin coses k escrius a akst forum”, això com a mínim entrava dins del tema. 🙂 Però segur k hagués dit k les normes diuen k els temes personals s’han de fer en un MP. Jo li hagués dit k no era un tema privat, és un tema de funcionament del forum.

Però tot això no ha pogut ser perquè sense dir-me res l’administrador eduard m’ha canviat el password del forum i ara no puc entrar. Res, ni un missatge explicant perquè ho feia, ni cap comunicat públic dient k jo (ma en akst blog, int&mida en akell forum) havia rebut una targeta vermella d’expulsió.

Quan he vist k m’havia fet fora, no he intentat ni registrar-me de nou, ni recuperar la contrasenya. I de cop m’ha passat la irritació k portava a dins. Ara stic del tot tranquil perquè veig k ha actuat malament. No vol dir que l’eduard sigui mala persona (ho dic perquè en el primer roce que vam tenir, ell va posar la seva credibilitat personal com a prova de que havia fet bé). No vol dir que amicsRAC1.net sigui un mal lloc. Vol dir que les persones cometem errors i no hem de deixar k això sigui un problema. Jo de moment no puc fer res, ja no tinc accés al forum. I per això escric aki, per si algú em pregunta “com és k no escrius al forum?”

One thought on “amicsRAC1.net

  1. Pingback: nunca nueve » Minoria Absoluta MP3 2004-2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *