Duran i Lleida Blog

Imprimeix aquesta opinió Imprimeix aquesta opinió Envia-ho a un amic Envia-ho a un amic

M’estimo Catalunya, i sobretot les ciutadanes i els ciutadans catalans, entre els quals també compto tots els que han vingut de qualsevol part del món i accepten i defensen els nostres valors. I no penso retirar el vídeo

30/12/07

 D’entrada amics blogaires, he de demanar-vos excuses. Certament, havia dit que intentaria inhibir-me del blog al llarg d’aquests dies per poder dedicar-los a la família, però la temptació i el fet que ara explicaré, em porten a fer-ne ús.

He llegit en alguns mitjans els comentaris del diputat socialista al Parlament català, Mohammed Chaib, i de Sos Racisme al voltant del vídeo, penjat en aquest mateix blog, que pretén provocar la necessitat de participar en el procés electoral. També l’Associació de Periodistes Àrabs a Espanya s’ha dirigit a nosaltres, privada i amablement, per demanar que retiréssim aquest vídeo.

 A ningú de l’equip de campanya li ha passat pel cap fer-ho i jo he estat el primer a opinar que ni parlar-ne, de retirar-lo. Respecto molt les opinions de Mohammed Chaib, de Sos Racisme o de l’Associació de Periodistes Àrabs a Espanya que, per cert, recentment em va atorgar el premi a la tolerància. Però, el vídeo, no el penso retirar.

En el vídeo, s’hi exposen quatre dels principals problemes que avui tenim a Catalunya: la qualitat i els valors del sistema educatiu que fa que estiguem a la cua d’Europa; la immigració estrangera, a la qual s’asseguren, com no podia ser d’una altra manera, els drets bàsics com a ciutadans; la marginació de Catalunya en inversions de l’Estat i el finançament injust que, entre d’altres coses, provoca llargues cues per rebre el dret d’assistència sanitària, hagis nascut a Matadepera o a Tetuan; i finalment, la inseguretat.

Als que reclamen la retirada del vídeo i consideren el seus continguts xenòfobs, els dic que no ho comparteixo, ni els considero a ells amb més autoritat moral que la nostra, o que la meva, per penjar lleugerament etiquetes de xenofòbia o racisme. Precisament, perquè conec bé què són el racisme i la xenofòbia, crec que el millor favor que podríem fer a qui els propaga és ignorar la realitat del nostre entorn. I aquesta no és altra que la immigració estrangera preocupa, i molt, a molts sectors de ciutadans. I tenen motius per estar preocupats. Molts dels immigrants estrangers s’integren a Catalunya de manera exemplar. D’altres, però, no en són conscients, no en volen ser-ho, o essent-ho, no volen acceptar que aquí s’han de respectar uns drets, entre els quals el drets a l’escolaritat dels nens i de les nenes, la igualtat home dona i el respecte als drets humans en general.

De tot això en parlo i en parlaré al llarg de la campanya, parlant del que parla la gent sobre immigració estrangera i no del que els polítics parlem en “llenguatge correcte” sobre aquesta realitat; parlaré dels problemes amb voluntat de resoldre’ls; parlaré de la realitat que conec, de la vivència diària dels nostres alcaldes i regidors en municipis amb un nivell alt d’immigració estrangera.  I ho faré des d’una actitud inequívocament democràtica (que ni el senyor Mohammed Chaib ni Sos Racisme m’impressionaran amb la seva facilitat per perjudicar conductes) per evitar que d’altres, que ja hi són, utilitzin aquesta realitat i els nostres silencis per administrar-ho purament i simplement des de posicions molt allunyades de la democràcia. Per evitar-ho, però, no s’han de tancar els ulls ni donar l’esquena a la realitat. Jo, almenys, no ho penso fer. M’estimo Catalunya i sobretot les ciutadanes i els ciutadans catalans, entre els quals també compto tots els que han vingut de qualsevol part del món i accepten i defensen els nostres valors.

El vídeo no diu que la nostra sigui la millor manera de resoldre el problema. Evidentment, n’és una, tan respectable com la que té, molt diferent de la nostra, el senyor Mohammed Chaib i el seu grup socialista.

Categoria: Notes a les 1:51 pm
Sense comentaris
  1. Duran, home, llegeix-te els consells de CiU per millorar el teu bloc! Diu títols descriptius i al gra!

    mai9 on 31 Desembre 2007 at 12:46 am

RSS "Feed" pels comentaris d'aquest post. TrackBack URI.

Deixi un comentari